InfoIzdvojenoNašim krajemZanimljivosti

ŠTRAJK U ŠKOLAMA Poslati djecu u školu ili ne ? Evo što kažu ravnatelji škola šireg ivanečkog područja

Nitko u školskim ustanovama ne može učenicima reći da nisu obvezni doći u školu

Ravnatelji osnovnih škola sa širega ivanečkog područja, koje smo uspjeli kontaktirati tijekom ranog poslijepodneva, i ravnateljica ivanečke Srednje škole, potvrdili su, kako su im sindikalni povjerenici u njihovim pedagoškim ustanovama najavili početak štrajka za četvrtak, no i kako se prije jutra u četvrtak ne može znati koliko će nastavnog osoblja biti u štrajku i hoće li se moći organizirati nastava.

Jednako tako, ističu, kako nitko u školskim ustanovama ne može učenicima reći da nisu obvezni doći u školu.

Dakle, učenici sa šireg područja sutra mogu doći na nastavu, koja će se organizirati sa nastavnicima i učiteljima koji neće biti u štrajku, a ne bude li moguća organizacija nastave, učenici će biti poslani kućama, oni koji koriste organizirani prijevoz tim istim prijevozom.

Takve informacije stižu od ravnatelja Osnovnih škola u Ivancu, Radovanu i Lepoglavi, dok je ravnatelj klenovničke osnovne škole istaknuo kako učenici nisu u obvezi doći u školu, ali roditelji koji nisu u mogućnosti zbrinuti djecu na druge načine, mogu ih dovesti u školu i o njima će brinuti učitelji koji neće biti u štrajku.

Jednako tako, ravnateljica Osnovne škole u Bednji je istaknula da će roditelji sami odlučiti hoće li podržati štrajk i djecu poslati u školu. Oni učenici koji dođu na nastavu bit će zbrinuti.

Podsjećamo, danas je na nacionalnooj razini nastavljen postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata, no, završio je neuspjehom.

Kazao je to nakon sastanka sindikalist Branimir Mihalinec najavivši kako učitelji i profesori sutra stupaju u štrajk.

Sindikati su prije početka mirenja poručili da neće odustati od zatraženih povećanja koeficijenta složenosti poslova od 6,11 posto, već u procesu mirenja mogu razgovorati jedino o modalitetima i dinamici postizanja tog cilja.

Tags

Povezani Članci

Close