Politika

SVEČANA SJEDNICA GRADA IVANCA

foto:www.ivanec.hr

 

Svečanom sjednicom održanom u amfiteatru srednje škole u Ivancu započeo je bogati središnji program obilježavanja Dana grada Ivanca, njegove 617. obljetnice i blagdana rođenja Svetog Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika Ivanca, ali i ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Sjednici su osim domaćina prisustvovali i brojni gosti među kojima i Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva, Predrag Štromar, župan Varaždinske županije, njegov zamjenik Alen Kišić, ivanečki župnik, velečasni Zoran Gložinić, te brojni drugi županijski i predstavnici susjednih gradova i općina.

Prisutne je na početku pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Ivanca, Edo Rajh, a potom i gradonačelnik, Milorad Batinić osvrnuvši se u svom obraćanju na proteklu godinu.

Ivanec odskočio po znanju, što je najpoželjniji ivanečki kapital. Grad Ivanec jedan je od dva grada u Hrvatskoj dobitnik BFC znaka, jedan je od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj, a brojni projekti i investicije dokazuju da smo spremni za ulazak u veliku Europsku obitelj, istaknuo je također gradonačelnik, Batinić.

Čestitke svim građanima uputili su i župan Štromar, te zamjenik ministra gospodarstva, Leverić.

Tijekom jučerašnje svečanosti ovogodišnjim su laureatima uručena javna priznanja za doprinos i ugled razvitku grada Ivanca. Pa su tako Plakete primili Josip Šimunek, Stjepan Marković i Nikola Nišević koji je istaknuo…

Ova plaketa mi puno znači jer cijeli svoj životni vijek sam uključen u sport i sprotska zbivanja, od rekreativnog, do rukometa 1998. kad smo ušli u prvu ligu, od planinara do odbojke gdje sam sada dopredsjednik, a pratim i sve sportove na cijelom području bivše općine Ivanec.– rekao nam je Nikola Nišević

Zahvalnice su uručene Ljiljani Hlevnjak, DVD- u Bedenec, DŠR- u Lančić- Knapić, Tomici Matišiću i Tomu Držaiću, te Branki Pavić koja se u ime svih dobitnika zahvalila prigodnim riječima.

Povezani Članci

Close