Našim krajem

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanca

 

Ivanec – Grad Ivanec nadolazećeg će vikenda proslaviti svoju 619. obljetnicu i blagdan rođenja Svetog Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika Ivanca, a uz gradski je praznik, kao i svake godine, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

 

Uoči sjednice, na pozornici amfiteatra ivanečke srednje škole, postrojili su se Ivanečki vitezove, te pročitali i dio dokumenta iz 1396. godine u kojem se po prvi puta i spominje ime Ivanca.

 

Na početku programa prisutnima se obratio predsjednik vijeća, Edo Rajh, a sve prisutne pozdravili su i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, te gradonačelnik Ivanca, Milorad Batinić, koji je nazočne ponovno upoznao s nekoliko značajnih kapitalnih infrastrukturnih projekata koji se trenutno realiziraju, te naveo i razloge zbog kojih je Ivanec jedan od uspješnih gradova s povoljnim poslovnim okruženjem.

Gost Ivanca jučer je bio i predsjednik Hrvatskog Sabora Josip Leko, kojem su uoči sjednice domaćini prezentirali poslovne projekte na području Grada Ivanca, te je obišao Muzej planinarstva u izgradnji, Poslovnu zonu “Ivanec Istok”, te pogone tvrtke “HEW”, a obratio se i nazočnoma na svečanoj sjednici Gradskoga Vijeća. Izrazivši zadovoljstvo i čast što prisustvuje proslavi Grada Ivanca, Leko je pohvalio nastojanja Grada Ivanca za razvoj lokalne sredine, u što se sam uvjerio obišavši vrlo lijep grad koji ima iako malu, vrijednu i uspješnu sredinu.

Nakon pozdravnih govora i riječi zahvala zaslužnim pojedincima dodijeljena su javna priznanja Grada Ivanca. Plaketu je primio Slavko Kišiček, predstavnik tvrtke Mipcro, a malu plaketu Pjevački zbor mlađeg uzrasta Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

 

Zahvalnice su primili Caritasov dom za starije i nemoćne Sv. Ivan Krstitelj, Milivoj Franc, djeca i djelatnici Dječjeg vrtića Ivančice, zatim Martin Prašnjak, Udruga Ivanečki vitezovi, Planinarski klub Ivanec i Ljudvek Cikač, a nagrada volonteru godine uručena je Danici Prašnjak. U ime svih nagrađenih, zahvalio se Slavko Kišićek, iz poslovodstva plaketom nagrađenog Mipcro-a.

Svojim glazbenim nastupom svečanost je uveličao Vokalni sastav Sakcinski, pod vodstvom Nade Peček, nakon čega je uslijedio prigodan domjenak za sve prisutne goste i uzvanike.

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close