Gradovi i OpćineIzdvojenoVijesti

Svečana sjednica gradskog vijeća – uručena priznanja zaslužnim građanima i organizacijama

Ivanec – Grad Ivanec slavi svoju 620. obljetnicu i blagdan rođenja Svetog Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika Ivanca, a uz gradski je praznik, kao i svake godine, uz ostali bogat program, održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Na početku programa nazočnima se obratio predsjednik vijeća, Edo Rajh, a potom ih je pozdravio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji je posebno istaknuo rast gospodarstva, te osvrnuo na projekte koji su odrađeni tijekom protekle godine, a najavio i one u pripremi.

dan-ivanca-2016-123

Nakon pozdravnih govora i riječi zahvala zaslužnim pojedincima dodijeljena su javna priznanja Grada Ivanca. Tako je nagradu za životno djelo primio profesor Marijan Kraš- za kapitalni i sveobuhvatni kulturno- povijesni, književni i istraživački opus posvećen Ivancu i ivanečkom kraju, koji se u ime nagrađenih zahvalio na priznanju.

dan-ivanca-2016-12

Plakete Grada Ivanca primili su Jedinstvo d.o.o. Ivanec, Lovačko društvo Jelen Ivanec i Stjepan Sanković, a Mala plaketa dodijeljena je Ivanu Jakopu.

Zahvalnice su pak primili obrt Mecena, Vokalni ansambl Sakcinski, Željko Đurin, Borislav Kušen, Ivan Vidaček, Tomislav Friščić, produkcijska ekipa filma Jarilike i Rukometni klub Ivančice Ivanec.

dan-ivanca-2016-1234

Svojim glazbenim nastupom svečanost je uveličao Vokalni sastav Sakcinski pod vodstvom Nade Peček, nakon čega je uslijedio prigodan domjenak za sve prisutne goste i uzvanike.

Povezani Članci

Close