InfoUdruge

SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA Centar za socijalnu skrb iz Ivanca i Udruga “Ivanečko sunce” obilježili prigodnim programom

Ivanec – Povodom Svjetskog dana socijalnog rada, koji se obilježava 20. ožujka, i ove godine pod geslom “Promicanje održivog razvoja i zdravih zajednica”, u Ivancu su jučer prigodni program održati Centar za socijalnu skrb iz Ivanca, u suradnji s Udrugom “Ivanečko sunce” koja okuplja osobe, uglavnom djecu s intelektualnim teškoćama.

U prostorima Udruge u Gajevoj ulici program su započeli mladi članovi udruge koji su u okviru kreativne likovne radionice, pod stručnim vodstvom mentora i rehabilitatora izrađivali uskrsne ukrase i nakit.

U isto vrijeme njihovi roditelji sudjelovali su na dvije edukativne radionice na teme “Prava iz Zakona o socijalnoj skrbi”, te “Kako se nositi sa stresom”, koje su održali stručni suradnici Udruge „Ivanečko sunce“, te socijalni radnici iz Centra za socijalnu skrb Ivanec.

Uz Centar za socijalnu skrb Ivanec i Udrugu “Ivanečko sunce”, u organizaciju i provođenje programa uključuju se i Varaždinska županija, te županijski Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo, te je program pratila i u njega se aktivno uključila i Pročelnica Županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat.

Povezani Članci

Close