InfoObrazovanjeZanimljivosti

TEMELJENA NA TRENUTNOJ SITUACIJI Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodatno subvencionira studentski smještaj

Za ožujak 2020. godine Ministarstvo će studentskim centrima doznačiti iznos koji se temelji na podacima s početka ožujka dok mjere nisu bile na snazi

Zagreb – Objavljujemo Odluku o dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019./2020 koju je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo svim studentskim centrima u Republici Hrvatskoj.

Navedena Odluka naslanja se na trenutnu epidemiološku situaciju te mjere Vlade RH kao i Stožera civilne zaštite, a odnosi se isključivo na studentske centre i subvenciju smještaja u studentskim domovima.

Dopunom Odluke propisano je da studentski centri mogu ostvariti dvostruko veći iznos subvencije (400 kuna) po studentu ako donesu Odluku kojom studentima koji trenutno ne borave u studentskom domu smanje iznos cijene smještaja na 100,00 kuna ili manje (u vidu paušalnog iznosa za „čuvanje smještaja“).

Ova Odluka stupila je na snagu 1. travnja 2020. godine.

Za ožujak 2020. godine Ministarstvo će studentskim centrima doznačiti iznos koji se temelji na podacima s početka ožujka dok mjere nisu bile na snazi.

Tags

Povezani Članci

Close