InfoIzdvojenoNašim krajem

Težak i mokar snijeg uzrokovao probleme na elektroenergetskim postrojenjima – sanacija kvarova u tijeku

Varaždin – Prve ovosezonske snježne oborine, sudeći prema stanju na terenu, zimske su službe dočekale spremne.

Važniji prometni pravci i gradske ulice očišćeni su od snijega, no prometnice su mokre i skliske, pa je svakako potrebno prilagoditi vožnju uvjetima.

Na prometnicama nižeg ranga i pojedinim gradskim ulicama još ima mjestimice raskvašenog snijega, kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura na pojedinim dijelovima, posebice na mostovima, nadvožnjacima i u kotlinama moguća je poledica.

Vozačima se savjetuje da prilagode vožnju uvjetima na cestama i poštuju prometne propise.

I dok na prometnicama, uz korištenje zimske opreme, nema značajnijih poteškoća, velikih je problema bilo na elektroenergetskim postrojenjima.

Težak, vlažan snijeg kidao je granje okolnog raslinja te sporadično i električne žice,  te je bilo niz kvarova.

U dijelu noći bez električne energije bio je jug i jugozapad Varaždinske županije, cijeli novomarofski kraj, područje  od Kneginca Gornjeg preko Beretinca, Ivanca, Vinice do Petrijanca, uključujući naravno i šire ivanečko područje, Lepoglavu, Bednju, Klenovnik i Donju Voću.

Sve raspoložive ekipe varaždinske elektre na terenu su i saniraju kvarove, no jutros oko 8 sati još je uvijek bez električne energije bilo područje od Bednje prema Trakošćanu i Cvetlinu, od Ivanca prema Donjoj Voći i donjovoćanski kraj, vrh Ivanšćice, a bez struje su bili i potrošaći u Završju, Svetom Iliji i Seketinu.

Kako saznajemo ovi prekidi vezani su uz kvarove na visokonaponskim postrojenjima, a mnoštvo je pokidanih žica i na niskonaponskoj mreži, koja će se sanirati tek nakon otklanjanja kvarova na dalekovodu i visokonaponskoj mreži.

Povezani Članci

Close