192 PolicijaInfo

Tijekom vikenda policija će provoditi pojačane mjere u nadzoru cestovnog prometa

Varaždin – S obzirom na pogoršanje stanja sigurnosti u prometu tijekom 2017. godine na području Republike Hrvatske, kada je u prometu smrtno stradala 331 osoba (povećanje za 8% u odnosu na 2016. godinu) te nezadovoljavajući trend smrtnog stradavanja i u prvim danima 2018. godine, policijski službenici Policijske uprave varaždinske će tijekom narednog vikenda, a poglavito tijekom noći s petka na subotu (19./20. siječnja) i sa subote na nedjelju (20./21. siječnja), provoditi pojačane mjere u nadzoru cestovnog prometa.

Pojačane mjere provodit će se na način da će se osigurati kontinuirana nazočnost policijskih službenika na cestama i prioritetne aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, odnosno prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nedopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece te nepropisne uporabe mobitela.    

Iz PU Varaždinske pozivaju građane da svojim propisnim ponašanjem u prometu doprinesu poboljšanju stanja sigurnosti cestovnog prometa.

Povezani Članci

Close