Zanimljivosti

TRAKOŠĆAN 2013 – PRIJAVITE SVOJ BEND ZA NASTUP NA FESTIVALU

 

TRAKOŠĆAN – 6. festival motora i rock ‘n’ rolla Trakošćan 2013 nudi veliku prigodu zainteresiranim bendovima za nastup na drugom danu festivala, u subotu, 29. lipnja (juna). Oni koji žele nastupiti na festivalu, trebaju do 13. lipnja (juna) 2013. poslati kratku biografiju i link na dvije autorske pjesme (SoundCloud, You Tube …) na e-mail adresu [email protected], u subjekt maila napisati TRAKOŠĆAN 2013 – PRIJAVA ZA NASTUP, te pričekati odluku stručne komisije koja će odabrati tri benda za nastup na festivalu.


No to nije sve. Među tri odabrana benda, komisija će nakon njihova nastupa u Trakošćanu proglasiti pobjednika, koji će dobiti sponzorski poklon, i još važnije, pozivnicu za nastup na 7. festivalu motora i rock ‘n’ rolla Trakošćan 2014. Dakle, bendovi, požurite, vremena je malo, ponuda je i više nego primamljiva. Nema filozofije, sve je jednostavno – trebate samo biti među tri najbolja.


Ponavljamo – prijava na [email protected], kratki bio i dvije pjesme, sve je što trebate napraviti. Stručni žiri sastavljen od vrhunskih poznavatelja glazbe i organizatori festivala napravit će za Vas ostalo.


Glazbeni dio festivala bit će stilski doista šarolik i u njemu će većina posjetitelja moći pronaći ponešto za sebe, a kao glavni bend prve večeri, u petak, nastupit će riječki super-maheri BELFAST FOOD, koji će na trakošćansku poljanu u beskrajno veseloj atmosferi donijeti duh irske tradicionalne glazbe. Društvo će im praviti BAD MUSHROOMS, momci koji su ‘tesali’ zanat svirajući obrade nekih od najvećih imena rock i hard rock glazbe.

 

U subotu će se uz slovenski CREEDENCE CLEARWATER REMEMBER, jedan od najboljih Creedence Clearwater Revival tribute bendova regije, makar i mislima moći vratiti u legendarne šezdesete s nezaboravnim pjesmama poput „Proud Mary“ ili „Bad Moon Rising“, neuništivi duh rockabillya donijet će Zagrepčani B & THE BOPS, a svojih će veselim pjesmama i uvijek dobrim raspoloženjem večer zatvoriti zagrebački country otkačenjaci PICKSIEBNER. A subotnji program upotpunit će i tri benda koja će nakon prijava odabrati žiri festivala.

 

Trakošćan se nalazi u Općini Bednja, svega nekoliko udaljen kilometara od Maclja, graničnog prijelaza Slovenije i Hrvatske, istog onog koji će u sadašnjem formatu ‘nestati’ samo dan nakon održavanja ovog festivala, pa će tako i ovaj događaj na simboličan način označiti povijesni ulazak Hrvatske u Europsku obitelj.

 

Dvorac Trakošćan (www.trakoscan.hr) jedan je od najljepših dvoraca u Hrvatskoj, izgrađen u 13. stoljeću kao manji burg u sustavu utvrda Zagorske kneževine, a u temeljima su mu prepoznatljive značajke romaničkih burgova iz 12. i 13. stoljeća. Festivalski se prostor nalazi u lijepom, prirodnom okruženju, u neposrednoj blizini dvorca, uz park šumu i jezera koji nude istinsku ljepotu i spoj pomalo zaboravljene i zapostavljene ljudske intime i fantazije s nevinošću predivne prirode.

 

Organizatori festivala su Moto klubovi Jal (Ivanec), Baroker (Varaždin), Vladari ceste (Jurketinec) i Zeljarski dizelaši (Vidovec), dok je suorganizator Harley Davidson Zagreb (www.harley-davidson-zagreb.hr), koji će na velikoj tomboli osigurati glavnu, supervrijednu nagradu – motor Harley Davidson.

 

Članovi Moto klubova i ostali ‘bikeri’ imat će niz pogodnosti, koja uključuju besplatan kamp i ulaz u festivalski prostor, te neke popratne sadržaje, poput testnih vožnji na Harley Davidsonu za imaoce adekvatnih vozačkih dozvola, a bit će upriličene i moto igre.

 

Cijena festivalskih ulaznica za sva tri dana za ostale posjetitelje bit će 30 kuna, moći će se kupiti na festivalu, a uključuje besplatan smještaj u kampu, koji se nalazi uz festivalski prostor.

Hotel Trakošćan (www.hotel-trakoscan.hr), koji se također nalazi neposredno uz festivalski prostor i krase ga četiri zvijezdice, za posjetitelje priprema posebne ponude s popustima.

Povezani Članci

Close