IzdvojenoKulturaNašim krajemVijesti

TRAKOŠĆAN Održana pjesnička manifestacija „Lajti sarce, čez briega nujljiepša“

Svoje su stihove na raznim inačicama kajkavskog natječaja govorili veliki i mali pjesnici, a večer poezije glazbom i pjesmom uljepšali su Mješoviti pjevački zbor Kapela Paulina Warasdin, KUD Josipa Genca iz Bednje i tamburaški zbor mladih

Trakošćan – Pod okriljem Književnog kutka koji djeluje u sklopu HKD-a Ogranka Zagreb, u Galeriji Dvora Trakošćan u subotu je, 20. listopada, održan 2. festival kajkavske poezije nazvan “Lajti serce čez briega nujljepšega”.

Manifestaciji održanoj pod pokroviteljstvom načelnika Bednje Damira Poljaka odazvao se velik broj pjesnika i ljubitelja poezije sa šireg kajkavskog govornog područja.

U ime domaćina, skup je pozdravio ravnatelj Muzejske ustanove Dvor Trakošćan Adam Pintarić, a nazočnima je govorila i idejna začetnica festivala Ljiljana Hidić Pasarićek te prof. Barica Pahić Grobenski, kao članica Komisije koja je za izvođenje odabrala najljepše pjesme među brojnima pristiglim na raspisan javni poziv.

U nastavku večeri svoje su stihove na raznim inačicama kajkavskog natječaja govorili veliki i mali pjesnici, a večer poezije glazbom i pjesmom uljepšali su Mješoviti pjevački zbor Kapela Paulina Warasdin, KUD Josipa Genca iz Bednje i tamburaški zbor mladih.

Manifestacija je održana uz potporu Muzejske ustanove Dvor Trakošćan, Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja i KUD-a Josipa Genca i svakako predstavlja lijep i dobrodošao iskorak u obogaćivanju kulturnog života našega kraja i posebno, njegovanju zavičajnog govora.

Foto: Bednja.hr

Info / Foto: Bednja.hr

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close