SportVijesti

TRČANJE 3. Požeški polumaraton – slavili Kenijac Isaac Kimutai Ngeno i Hrvatioca Bojana Bjeljac – naši ‘rušili’ osobne rekorde ‘k’o od šale’

Alen Čretni 23, Ivan Gotal 32., Vjekoslav Vorih 55...

U Požegi se održao 3. Požeški polumaraton koji se ujedno i bodovao za pojedinačno i ekipno prvenstvo RH u polumaratonu.

Foto: TK Ivančica

Polumaraton je završilo 218 trkača i trkačica, pobjednik je Kenijac Isaac Kimutai Ngeno, drugi je bio njegov zemljak Hosea Kiplagat Tuei, a treći Hrvat Petar Bratulić.

Lepoglavčan Alen Čretni iz Atletskog kluba Zabok s 23. mjestom, uz osobni rekord u vremenu 1:16:59, ostvario je najbolji rezultat trkača s našeg područja.

Foto: Facebook

Ivan Gotal iz Ivanca, koji trči za AK Forca Zagreb osvojio je 32. mjesto uz također osobni rekord u vremenu 1:18:52.

Vjekoslav Vorih bio je 55. u vremenu osobnog rekorda 1:24:33, Neven Jurković osvojio je 64. mjesto s vremenom 1:26:04, Mario Surjak 89., s 1:31:21, svi u vremenima novih osobnih rekorda.

Od ostalih članova Trkačkog kluba Ivančica, Davor Martinčević je bio 162., a Božidar Željezić 173.

U konkurenciji žena pobijedila je Hrvatica Bojana Bjeljac, Ivana Herent rodom iz Bedenca, sada članica Atletskog kluba Forca Zagreb, osvojila je 122. mjesto s vremenom novog osobnog rekorda – 1:37:47.

Uz polumaraton, koji se trčao ulicama Požege, održana je i utrka građana na 5 kilometara, te urke djece predškolskog i školskog uzrasta.

Foto: TK Ivančica

Pobjednici utrke na 5 kilometara bili su Matija Crnković kod muškaraca te Inja Sušek kod žena, dok je Sunčica Marković iz Trkačkog kluba Ivančica trku okončala na 29. mjestu od 63 trkača koji su stigli do cilja utrke.

Rezultati:

https://www.utrka.com/utrke/pozeskipolumaraton/2018/rezultati/

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close