SportVijesti

TRČANJE Darko Petak i Ivana Herent pobjednici 25. „Ulicama grada Ivanca“ – evo i ostalih rezultata

Sudjelovalo je ukupno 135 natjecatelja u 16 starosnih kategorija

Ivanec – U organizaciji Društva za sportsku rekreaciju Ivanec pod pokroviteljstvom grada Ivanca i zajednice sportskih udruga grada Ivanca u nedjelju je održana 25. utrka pod nazivom „Ulicama grada Ivanca“.

Foto: Nikola Nišević

Sudjelovalo je ukupno 135 natjecatelja u 16 starosnih kategorija i to onih najmlađih, tj. dječjih vrtića od 4 godine i 6 godina dječaci i djevojčice, zatim od prvog do osmog razreda osnovnih škola , te glavna utrka za atletičare i atletičarke.

Najmlađi su trčali dionice 60 i 100 metara, a osnovnoškolci 200,300,400 i 530 metara, dok je glavna utrka održana na dužini od 1700 metara i to dva kruga po 850 metara.

Pobjednici su kod najmlađih do 4. godine – Eva Slivar i Pavao Halamek,do 6 godina – Barbara Videc i Mateo Kos, zatim u kategoriji 1. i 2. Razreda – Jana Marđetko i Luka Habek, 3. i 4. razred – Marta Grokša i Martin Korpar, kod 5. i 6. razreda – Sara Kelemen i Nikola Ravlić, te kod 7. i 8. razreda – Ana Rogina i Ivan Vusić.

U glavnoj utrci apsolutni pobjednik je Darko Petak, član USR Bedenec s vremenom 5 minuta i 45 sekundi, drugi je bio Ivan Hrg, član ŽOK Ivanec sa 6,15 dok je treći bio Mirko Stanko, član TK Ivančica sa  vremenom od 6 minuta i 23 sekunde.

U kategoriji žena najbolja je bila Ivana Herent, članica AK Forca Zagreb u vremenu od 6 minuta i 36 sekundi, drugo mjesto pripalo je Mirjani Zidarić, članici AK Varaždin u vremenu od 6 minuta i 43 sekunde, dok je treća bila Mateja Mavrek, članica AK Forca Zagreb sa 7 minuta i 2 sekunde.

Srebrne medalje na utrci osvojili su od najmlađih do osnovne škole – Mia Jagetić Daraboš, Ivano Korpar, Tia Kolarić, Vito Županić, Una Opačić, Juraj Martinčević, Linda Šoštarek, Mateo Pahić, Jana Kušen, Gabrijel Hojsak,Tara Ribić i Ivan Marđetko, dok su brončane medalje osvojili su Mia Lipovščak, Timon Medved, Jana Petrinjak, Lovro Huđ, Nika Šincek, Filip Ravlić, Patricia Belač, Petar Hojsak i Petra Krog.

Najmlađa na utrci bila je Ivona Korpar, dok su kod djačaka najmlađi bili Jakov Hrg i Mateo Kušen, a najstariji Anica Bukovec i Josip Matišić.

Troje najboljih po kategorijama primili su medalje,dok su pehare primili pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji, a svi natjecatelji na cilju zahvalnice za sudjelovanje.

Nagrade su najuspješnijima uručili  Branko Putarek, dogradonačelnik grada Ivanca  i Josip Šimunek, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Ivanca.

Foto: Nikola Nišević

Povezani Članci

Close