IzdvojenoSportVijesti

TRČANJE Krešimir Balaško među muškarcima i Anda Tomaš kod žena pobjednici 27. međunarodne brdske utrke „Ivančica 2019“ – Spomen utrka na Milana Cahuna

Ukupno je sudjelovalo 85 trkačica i trkača, a start utrke označio je Ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić

Ivanec – Pobjednik „27. međunarodne brdske utrke „Ivančica 2019“ – Spomen utrke na Milana Cahuna” je Krešimir Balaško iz Atletskog kluba Svetice, koji je stazu duljine 13 kilometara, od centra Ivanca do vrha Ivanščice, istrčao za jedan sat i tri minute.

Drugo mjesto osvojio je Andrej Hladnik iz Atletskog kluba Varaždin (1:03:40), a treće Saša Horvat, Atletski klub Međimurje (1:06:09).

Najbrža u konkurenciji žena je Anda Tomaš (AK Svetice, 1:12:35), druga je na cilj stigla Mateja Kaniški (AK Varaždin, 1:19:23), a treće Nada Siladi (AK Međimurje, 1:28:31).

Anda Tomaš
Mateja Kaniški
Nada Siladi

Utrku je završio 81 natjecatelj, od čega 20 žena i 61 muškarac, a trčala se u 18 dobnih kategorija.

Start utrke označio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić, koji se i kratko obratio trkačima prije njezina početka.

Sudionike je pozdravio i Josip Jakop, predsjednik TK Ivančica, organizatora utrke.

Utrku je istrčao i Josip Matišić, jedini koji je sudjelovao u svih 27 njezinih izdanja.

Najboljima u ženskoj i muškoj konkurenciji dodijeljeni su pehari i novčane nagrade, a najboljima po dobnim kategorijama dodijeljene su medalje, koje su im uručili Mihael i Vera Cahun, supruga i sin pokojnog Milana, potom predsjednik TK Ivančica Josip Jakop, te izaslanica gradonačelnika, županijska vijećnica Katica Levanić.

Predsjednik kluba organizatora Josip Jakop, za nesebičnu je pomoć u organizaciji i provedbi utrke uručio buket ruža Katici Levanić, dok je Branku Lončaru uručena plaketa za 50 godina bavljenja atletikom.

27. MEĐUNARODNA BRDSKA UTRKA IVANEC 2019 – POREDAK – KATEGORIJE – APSOLUTNO

Ekipa SjeverniFM/eivanec/sjeverni.info na zadatku

Tags

Povezani Članci

Close