IzdvojenoSportVijesti

Trčanje: Nikola Špoljar i Veronika Jurišić pobjednici 24. međunarodne brdske utrke „Ivančica 2016“ – Spomen utrka Milana Cahuna

Ivanec – Pobjednik 24. međunarodne brdske utrke „Ivančica 2016“ – Spomen utrka na Milana Cahuna je Nikola Špoljar, koji je stazu duljine 13 kilometara, od centra Ivanca do vrha Ivanščice, istrčao za jedan sat, jednu minutu i 26 sekundi.

Drugo mjesto osvojio je Igor Goričanec, treće Nikola Mikulić, a najbolji plasman od trkača s našeg područja ostvario je Alen Čretni iz USR Sport za sve Lepoglava koji je osvojio 21. mjesto u konkurenciji 120 trkača.

Seniorke su trčale 8,5 kilometara, pobjednica s vremenom 45:58 je Veronika Jurišić, druga na cilj stigla je Nikolina Stepan, a treća Valentina Belović u konkurenciji 39 trkačica.

Juniori su također trčali 8,5 kilometara, pobijedio je Domagoj Vlahović s vremenom 44:57, a Ivan Jakop iz Ivanca bio je 5.

U ekipnom poretku koji se bodovao za Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju, prvo mjesto među muškarcima osvojio je Atletski klub Sljeme iz Zagreba, drugo Atletski klub Rudolf Perešin iz Gornje Stubice, treće  Atletski klub Varaždin, a Trkački klub Ivančica bio je 11.

U konkurenciji žena pobijedio je Atletski klub Sljeme ispred Atletskog kluba Svetice Zagreb i Atletskog kluba Varaždin, dok je u konkurenciji juniora pobijedio Atletski klub Svetice.

Ova je utrka bila jedna od najuspješnijih u povijesti, čemu u prilog ide iznimno jaka konkurencija, kao i broj trkačica i trkača, kojih se ukupno prijavilo 184, a njih 166 stiglo je na cilj kod Planinarskog doma na Ivanščici, gdje su najboljima u ukupnom poretku i po kategorijama uručene nagrade.

Istaknimo da je Josip Matišić, član TK Ivančica Ivanec, istrčao i ovu utrku i tako ostao jedini koji je ih je istrčao sve 24.

Organizator utrke, koja je ujedno i bila 6. Utrka planinske lige i Kupa Hrvatske bio je Trkački klub Ivančica Ivanec koji je za njezinu provedbu netom po završetku primio brojne pohvale.

Fotografije: Facebook Trkački klub Ivanec, Eivanec

Kompletni rezultati:

Rezultati_Ivancica_2016 (2)

 

Povezani Članci

Close