Našim krajem

Tribina „Nasilje nad ženama i nasilje u obitelji – što možemo učiniti ?”

 

Ivanec – Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Ivanca organiziralo je u amfiteatru Srednje škole Ivanec javnu tribinu „Nasilje nad ženama i nasilje u obitelji – što možemo učiniti ?“.

Tribina je održana s ciljem senzibiliziranja javnosti za problem nasilja nad ženama čije posljedice su gotovo uvijek puno dalekosežnije od same žrtve, odnosno ono se najčešće pretvara i u obiteljsko nasilje.

 

Na tribini su govorili Jasenka Friščić, ravnateljica Centar za socijalnu skrb Ivanec, Boris Divjak, načelnik Policijske postaje Ivanec i Robert Čusek, predstojnik podružnice Obiteljskog centra CZSS Varaždin. Nazočni su upoznati s načinima postupanja u slučajevima obiteljskog nasilja, zakonodavnim i pravnim okvirima zaštite, ali i statistikama vezanim uz područje nadležnosti Centra za socijalnu skrb Ivanec. Na tribini je također istaknuto kako nasilje nad ženama nije samo problem žena, već je to problem čitave zajednice, stoga se u njegovo rješavanje i suzbijanje moraju uključiti svi dionici.

 

Pripremila: Nikolina Vlahek – Canjuga, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova
Grada Ivanca

 

Foto: Ilustracija

Povezani Članci

Close