IzdvojenoObrazovanjeVijesti

TULUM S(L)OVA Najbolja knjižnica 7. ciklusa je iz Osnovne škole „Antun Mihanović“ iz Slavonskog Broda

U 7. je ciklusu ukupno sudjelovalo 37 školskih knjižnica

Zagreb – Projekt poticanja čitanja naglas iz užitka Tulum s(l)ova redovito završava svečanošću koja je prilika za druženje učenicima koji su sudjelovali u realizaciji projekta i na kojoj se proglašavaju najuspješnije školske knjižnice projekta.

Završnu svečanost i ove je godine činilo čitanje naglas, ples i pjevanje, a održana je na Interliberu u Zagrebu.

Tulum s(l)ova ugostio je dvoje književnika, Bojanu Meandžiju, koja je pročitala ulomak iz knjige Trči! Ne čekaj me! i Damira Karakaša.

Bojana se prisjetila svog djetinjstva i pročitala ulomak iz knjige Damira Karakaša, a u svečanost uveo učenik Tin Posavec koji je pročitao ulomak iz Karakaševog kratkog romana Sjećanje šume.

Pisac je usporedio vrijeme o kojem roman govori s današnjim te naveo kako je sretan što ga je napisao u pravo vrijeme, dok još objektivan i zreo odmak nije oduzeo tekstu djetinju svježinu.

U programu su još sudjelovali Iva Friščić i Marino Bruža Habek s dvije plesne točke, latinsko-američki ples i standard, Eva Osonjački i Bruna Žukina koje su otpjevale verziju Hajde da ludujemo na njemačkom jeziku te učitelj geografije Josip Kraš, koji je odrecitirao svoju pjesmu Fijukunje.

Moderatorica svečanosti, uz Tina, bila je učiteljica Ivana Matić.

Ovogodišnji ciklus podržao je cijeli niz nakladnika, Alfa, Foma, Golden marketing – Tehnička knjiga, Ibis grafika, Jesenski i Turk, Katarina Zrinski, Naklada Ljevak, Sipar, Školska knjiga i Zagrebačka stvarnost koji su donirali nagrade – knjige za tri najuspješnije knjižnice.

U 7. je ciklusu ukupno sudjelovalo 37 školskih knjižnica.

Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je da je trećeplasirana knjižnica iz ivanečke osnovne škole, druga je bila knjižnica požeške Gimnazije, a najbolja je bila knjižnica OŠ „Antun Mihanović“ iz Slavonskog Broda.

O rezultatima prosudbe izvijestila je članica povjerenstva Bojana Beata Doko.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close