InfoIzdvojenoKulturaTurizamUdruge

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA IVANCA Povijesna postrojba Vitezovi ivanovci na manifestaciji „Trški dnevi v Žužemberku“ u Sloveniji

Posebni interes kod nazočnih pobudilo je pojavljivanje članova Udruge Ivanečki vitezovi u sportskim majicama s hrvatskim nacionalnim obilježjima

Žužemberk – Na poziv Turističkog društva Suha Krajina iz susjedne Slovenije, na tamošnjoj turističko—kulturnoj manifestaciji „Trški dnevi v Žužemberku“ sudjelovala je i Turistička zajednica Grada Ivanca.

Foto: Plakat događanja (organizator)

U sklopu manifestacije našu bogatu baštinu predstavili su članovi Udruge Ivanečki vitezovi – povijesne postrojbe Vitezova ivanovci.

Na autentičnom povijesnom lokalitetu, uz mnogobrojne srednjevjekovne sadržaje unutar i oko zidina starog grada u Žužemberku održanih u sklopu programa „20. Sredneveški dan“, veliku pozornost su privukle prezentacije međunarodnih skupina iz nekoliko europskih zemalja.

Ujedno je ovo bila prigoda da se brojnim posjetiteljima putem brošura, suvenira i promo materijala promovira i približi Ivanec, Varaždinska županija, partneri ivanečke Turističke zajednice, ali i Hrvatska.

Posebni interes kod nazočnih pobudilo je pojavljivanje članova Udruge Ivanečki vitezovi u sportskim majicama s hrvatskim nacionalnim obilježjima, za što su najzaslužniji sjajni nastupi nacionalnog nogometnog tima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Sudjelovanje Turističke zajednice Grad Ivanca i njezine povijesne postrojbe Vitezova ivanovaca u Žužemberku pomogao je Grad Ivanec.

Žužemberk je naselje i središte istoimene općine u jugoistočnoj Sloveniji

Događaj su organizirali Občina Žužemberk, Turistično društvo Suha krajina, PGD Žužemberk i još neka tamošnja društva.

Foto: Turistično društvo Suha krajina i Turistička zajednica Grada Ivanca

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

 

Povezani Članci

Close