InfoIzdvojenoNašim krajemUdruge

TUŽNO!! Zaboravljeni spomenik žrtvama komunističkog terora i svim palima za slobodnu Hrvatsku kod dvorca Maruševec – hrvatski branitelji mijenjaju tu ‘sliku’

Bit će uređen do Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Maruševec – Spomenik žrtvama komunističkog terora i svim palima za Hrvatsku, kojeg je 30. svibnja 1998. godine kod ulaza u dvorac Maruševec izgradila Općina Maruševec, već godinama stoji zapušten i, očito – zaboravljen.

Nekada ponos maruševečkog kraja godinama nije održavan, oronuo je, okoliša zaraštenog travom, kao da ga nikada nije bilo, no uskoro tome više neće biti tako.

Naime, na inicijativu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Maruševec, spomenik i područje oko njega počelo se uređivati, te bi do Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja trebao biti doveden u što je u moguće bolje stanje.

Tako je proteklog tjedna pokošena trava na spomeničkom kompleksu, a narednog će se detaljnije uređivati uži prostor oko spomenika, te on sam, kako bi što spremnije dočekao praznik pobjede, kada će se na prigodnoj svečanosti odati počast žrtvama komunističkog terora i svim palima za slobodnu Hrvatsku.

Općina Maruševec podigla je spomenik 1998., no kasnije je to zemljište prodala, a spomenik ostao zapušten, kažu u UDVDR Maruševec, koji su kontaktirali s voditelje imanja koji su suglasni da ga maruševečki branitelji sami održavaju, što su oni spremni raditi i ubuduće, kako bi se brojnim žrtvama komunističkog terora i palima za slobodu Hrvatske odala dužna počast.

Prve dvije fotografije pokazuju kako je križ izgleda prije nego se za njega zaboravilo …

…a ostale kako to danas izgleda i kako se krenulo s uređenjem.

Foto: UDVDR Maruševecbijeli

Tags

Povezani Članci

Close