IzdvojenoKultura

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Gustav Krklec Ivanec obilježava se Mjesec hrvatske knjige

U ivanečkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici “Gustav Krklec” nizom programa obilježava se Mjesec hrvatske knjige, koji se tradicionalno provodi od 15. listopada do 15. studenog.

Od planiranih programa vrijedi izdvojiti redovite igraonice i likovne radionice za djecu pretškolske i mlađe školske dobi, koje će se u prostorima knjižnice održavati svakog četvrtka, od 17 sati.

Uz Mjesec hrvatske knjige gradska knjižnica provela je i 36. po redu kajkavski književni natječaj “Draga damaća rieč”, s kojeg će predstavljanje zbornika sa nagrađenim i odabranim radovima biti 18. studenog.

Mjesec Hrvatske knjige vrijeme je i za akciju “Vratimo zaboravljene knjige bez naplate zakasnine”, koja se i u ivanečkoj knjižnici provodi od sredine listopada do sredine studenog.

Od ostalih događanja, danas, 17. listopada održati će se tradicionalan recital posvećen žiteljima grada Ivanca, Ivanečki pjesnički krug svome gradu, u kojem će svoje radove govoriti i predstavljati pjesnici šireg ivanečkog područja.

Biti će organiziran i posjet djece iz dječjeg vrtića Ivančice Gradskoj knjižnici i njihov prvi susret s knjigom, a i za učenike osnovnih škola provesti će se program “Upoznajmo knjižnicu, njezinu povijest i pravila”.

Učenicima prvih razreda osnovnih škola biti će tijekom Mjeseca Hrvatske knjige omogućen besplatni upis u Knjižnicu.

U prostorima Ivanečke gradske knjižnice i čitaonice “Gustav Krklec” biti će 24. listopada svečano otvorena izložba akrila na platnu Željke Jagetić, “Sva lica prirode”.

Povezani Članci

Close