Našim krajem

U Ivancu radovi na Muzeju planinarstva, a u Lančiću pripreme za budući Rekreacijski centar

Ivanec – Gradonačelnik Ivanca, Milorad Batinić, obišao je nova gradilišta na području grada Ivanca.

Naime, u tijeku su radovi na nastavku izgradnje Muzeja planinarstva (faza 2)  te uređenje budućeg Rekreacijskog centra Lančić.

Riječ je o kapitalnim gradskim projektima u društvenoj nadgradnji s ciljem obogaćivanja društvenog, kulturnog i sportsko-rekeracijskog života građana.

-Što se tiče nastavka gradnje Muzeja ove je godine investicija vrijedna oko 600 tisuća kuna. Sredstva su iz vlastitog proračuna, a jednako tako i iz Ministarstva regionalnog razvoja.

Ove godine je u planu dovršiti prvu etažu druge faze pa se možemo pripremiti i za projekt Interreg u nadi da ćemo proći jer se radi o 1,7 milijuna kuna investicija u građenje dok će ostatak biti opremanje.

Taj projekt smo također prijavili i na Ministarstvo kulture. Cilj je, nadamo se, do kraja iduće godine staviti ovu drugu fazu pod krov – rekao je gradonačelnik Batinić i nadodao kako nakon toga ostaje još samo uređenje okoliša i možda poneki detalj što se tiče dodatnog unutarnjeg uređenja.

– U ovom novom djelu nalazit će se muzejski postav, servisni prostori i mjesto gdje će se održavati povremene izložbe. Sve skupa govorimo o 1500 kvadrata, a dio tog izložbenog prostora je oko 800 kvadrata, na dvije etaže. U donjem djelu nalazit će se muzejski dućan i neka izložbena postava dok će na gornjem djelu biti galerijska postava. Za Interreg je prijavljen projekt opreme, a zamišljeno je puno interaktivnih i multimedijalnih sadržaja na temu planinarstva – rekla je Zdenka Šarolić iz Arhihetonskog Studia Nexar, arhitektica i glavni projektant na ovom projektu.

Budući Rekreacijski centar Lančić

Iako su radovi u Lančiću započeli tek sada, a ne u 10 mjesecu kako je planirano, razlog tome su građevinski papiri koji nisu stigli ranije.

Temeljem idejnog rješenja graditi će se standardno asfaltirano malonogometno i košarkaško igralište, dok je Udruga za sport i rekreaciju Lančić dala neke idejne prijedloge.

Ono što je ovdje pravi “mamac” jest voda, odnosno Matišićev bajer.

– Trenutno radimo na pripremi samoga terena, a inzistirali smo da to krene još ove godine jer je iduće u planu izrada glavnog djela projekta – dobivanje građevinske dozvole. Planovi su dakle da se 2018. godine prikupi projektna dokumetacija i dobi građevinska dozvola kako bi 2019. godine započeli radovi, a svi sadržaji će vjerujem, biti završeni u mom mandatu uz pomoć mještana i udruga – rekao je Batinić i nadodao kako je Udruga za sport i rekreaciju Lančić vrlo aktivna, pa će ovo biti jedna od potencijalnih destinacija i za održavanje njihovih susreta.

– Javili su se i određeni sponzori za dodatne sadržaje obzirom kako je voda u blizini. Ideja je postaviti splav kao neki natkriveni sadržaj za neke manifestacije. Mještani su rekli kako jedva čekaju da krenemo sa svim tim aktivnostima i da će i oni dati svoj doprinos. – rekao je Batinić.

Detalje oko same izgradnje objasnila je Zdenka Šarolić: – Glavni sadržaj zapravo je veliko igralište na južnom djelu koji je najviša točka. To će biti igralište za mali nogomet, košarku, veliko igralište za seoske sportove i manja igrališta s nadstrešnicom. Sam fokus biti će na šetnicu oko jezera, stazi za biciklizam, rekreaciju, trčanje, rolanje, a na drugoj strani jezera biti će igralište za odbojku na pijesku, prostori za izletnike i roštilj. Također, predviđena su i parkirna mjesta koja će isto tako biti pod nadstrešnicama.

Povezani Članci

Close