IzdvojenoKulturaVijesti

FILM U Lepoglavi sniman igrani film “Koja je ovo država!”

Lepoglava – Gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač susreli su se s Majom Vukić, izvršnom producenticom filma “Koja je ovo država!”, koji je proteklog tjedna sniman na lokacijama u Lepoglavi.

Riječ je o filmu redatelja Vinka Brešana u kojem glume brojna eminentna imena hrvatskog glumišta od koji su neki, zajedno s brojnom filmskom ekipom, nekoliko dana boravili u Lepoglavi snimajući filmske scene uglavnom vezane uz zatvor za što im je kao odlična kulisa poslužila Kaznionica u Lepoglavi te njena okolica.

Na sastanku održanom u uredu gradonačelnika razgovaralo se mogućnostima koje Lepoglava pruža filmašima, ali i bogatoj lepoglavskoj baštini koja se zaslužuje naći u fokusu filmskih objektiva.

Vezano uz navedeno, producentica Vukić je istaknula da postoje potencijali koji bi u budućnosti u Lepoglavu mogli privući brojne filmske ekipe.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti da se krajem godine, kad će film biti spreman za prikazivanje, jedna od projekcija kojom će film biti predstavljen održi upravo u Lepoglavi.

S tim u vezi, ali i u kontekstu važnosti promicanja filmske i kulture općenito, razgovaralo se i potrebi obnove kino dvorane u Kaznionici u Lepoglavi i njenog stavljanja u ponovnu funkciju.

Tijekom sastanka izvršna producentica filma Maja Vukić izrazila je zadovoljstvo snimanjem u Lepoglavi istaknuvši gostoprimstvo i susretljivost na koje su naišli tijekom boravka u Lepoglavi.

Nakon sastanka gradonačelnik i njegov zamjenik obišli su set na kojem je trajalo snimanje filma pod redateljskom palicom Vinka Brešana.

Izvor: Lepoglava.hr

Povezani Članci

Close