IzdvojenoNašim krajem

U općini Bednja voda stigla i do udaljenih sela na Brezovoj Gori

Ovih dana započela je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda kojim će pitka voda poteći do rijetkih kućanstava koja žive u zaseocima Ilijevci, Tičeki i Vuzmi na području Brezove Gore.

Kako bi se i sami uvjerili u tijek radova, gradilište su danas u društvu domaćina načelnika Općine Bednja Mirka Bistrovića obišli predsjednik skupštine Ivkoma d.d. Milorad Batinić i direktor Ivkoma Mladen Stanko sa suradnicima.

Kolika je zapravo važnost ovog projekta istaknuo je gradonačelnik Ivanca, Milorad Batinić rekavši da se za taj projekt “uvijek i osobno zalagao“.

– Kao saborski zastupnik zalažem se za ravnomjeran razvoj svih krajeva u RH u kojima, baš poput ovog, postoje zaseoci koji u 21. Stoljeću nemaju uređen vodovod – rekao je Batinić.
Voda koja stiže do stanovnika dalekih sela na Brezovoj Gori je iz ivanečkog izvorišta Šumi na Ivančici, poznata po svojoj visokoj kvaliteti. Stoga zadovoljstvo nije krio ni načelnik Općine Bednja, Mirko Bistrović, te se osvrnuo na trenutnu pokrivenost vodovodnom mrežom i ono što još predstoji odraditi.

– Prije dva tjedna završili smo radove na uređenju 300-tinjak metara vodovodne mreže na području same općine Bednja, a razmišljamo i o načinu kako vodu dovesti do kuća koje su s druge strane Želimora, odnosno Očure. Trenutno smo za 95 posto domaćinstva potpuno uredili vodoopskrbu – naglasio je Bistrović.

Investitor je ivanečka tvrtka za komunalne poslove Ivkom vode d.o.o. Ukupna vrijednost investicije je, zajedno s nadzorom, blizu 400.000 kuna, a financiraju je Hrvatske vode i Ivkom u omjeru 80:20 posto.

– Cjelokupan projekt traje od 2008. godine, a u ovoj trećoj fazi povući ćemo oko 1600 metara cjevovda kojim ćemo obuhvatiti tri navedena zaselka – rekao je direktor Ivkoma , Mladen Stanko.
Načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović izjavio je da su dogovoreni i vodoopskrbni radovi u zaseoku Zagoranski. Za njih je utanačeno drukčije rješenje, odnosno, selo će nakon gradnje vodovoda biti priključeno na vodoopskrbni sustav Ptuja kojim upravlja Komunalno poduzeće Ptuj.

Svim navedenim vodoopskrbnim zahvatima napokon će se riješiti problematika snabdijevanja pitkom vodom stanovnika visinske zone Brezova Gora i njenih malobrojnih stanovnika koji su, unatoč svim ograničenjima, ipak odlučili ostati živjeti na ovom području.

Tags

Povezani Članci

Close