IzdvojenoUdruge

U petak podjela priznanja darivateljima krvi

Ivanec – U prvih devet mjeseci ove godine u 18 organiziranih akcija doborovoljnog darivanja krvi, što ih je u suradnji sa mjesnim ili tvorničkim aktivima provelo Gradsko društvo Crvenog križa iz Ivanca prikupljene su 1.863 doze dragocjene tekućine.

Prema statistici Gradskog društva najviše doza, gotovo tisuću  prikpljeno je u individualnim darivanjima krvi u Transfuzijskoj službi varaždinske Opće bolnice, gotovo 700 doza prikupljeno je prema mjestu stanovanja darivatelja, a 223 prema mjestu rada. Raduje podatak da se u organizirane akcije po prvi puta uključilo stotinjak darivatelja, odnosno 63 muškarca i 40 žena.

Obzirom na broj aktivnih dobrovoljnih darivatelja krvi u posljednjih 5 godina, odnosno činjenicu da  1787 darivatelja  redovno i kontinuirano daruju krv, ivanečki Crveni križ  u mogućnosti je ostvariti svoje planove za potrebnim dozama krvi, što više, sukladno izvješću Hrvatskog Crvenog križa za proteklu godinu,  nalazi se na visokom 16 mjestu od 105 društava, po broju prikupljenih doza krvi, sa ostvarene 6,01 doze krvi na 100 stanovnika.

Osim organizacije i provođenja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, Crveni križ okuplja darivatelje te im za određeni broj darivanja krvi dodjeljuje potvrde i priznanja.

Darivateljima sa šireg područja, priznanja će biti uručena u petak, uoči Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada. Kako je najavljeno svečanosti u Hotelu Orion u Horvatskom, koja će započeti u 17 sati i 30 minuta nazočiti će 32 darivatelja koji su ove godine ostvarili znak priznanja za određeni broj ostvarenih darivanja, 12 darivatelja koji su proteklih godina ostvarili više od 100 darivanja-muškarci i više od 75 darivanja-žene, voditelji aktiva darivatelja krvi, te predstavnici gradova i općina i ostali gosti GDCK Ivanec.

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close