GospodarstvoIzdvojeno

U programe Ministarstva poduzetništva i obrta ubuduće će se moći uključivati i braniteljske zadruge

U vrlo skoro vrijeme Ministarstvo poduzetništva i obrta uputiti će zainteresiranoj javnosti poziv za prijavu na program E-impuls, ali i niz drugih programa koji su u završnoj fazi pripreme. U spomenutim natječajima trebala bi biti zaobiđena dosadašnje prakse kojom su iz javnih poziva, zbog uvjeta koji nisu odgovarali braniteljskoj populaciji, unazad četiri godine bili nepravedno “izbačeni” branitelji poduzetnici.

Upravo stoga je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, u pratnji pomoćnice Ane Mandac održao radni sastanak s ministrom branitelja Tomom Medvedom i njegovim najbližim suradnicima, a nazočili su mu i predstavnici braniteljskih zadruga, te Obrazovne grupe Zrinski. Glavna tema razgovora bila je mogućnost apliciranja braniteljskih zadruga i hrvatskih branitelja poduzetnika na programe resornog Ministarstva poduzetništva i obrta.

Budući u dosadašnjim programima HAMAG-a za mikro i male zajmove, odnosno jamstva, braniteljske zadruge nisu bile posebno naglašene, ukazano je na taj problem, te su na sastanku s upravom HAMAG-a modificirani uvjeti na način da će ubuduće zadruge, pa samim time i braniteljske zadruge moći sudjelovati na natječaju.

Kroz E-impuls je za razliku od lanjskih 43 milijuna kuna osiguranih isključivo iz državnog Proračuna, u ovoj godini osigurano čak 300 milijuna kuna i to isključivo iz fondova Europske unije.

Kako se moglo čuti na sastanku ministara Darka Horvata i Tome Medveda, sa braniteljskim zadrugama, dodatno će se unaprijediti suradnja dva ministarstava po pitanju braniteljskih zadruga, kako bi one imale što više mogućnosti za dobivanje poticaja iz raznih programa Ministarstva poduzetništva i obrta.

Povezani Članci

Close