IzdvojenoObrazovanjeVijesti

U salinovečkoj školi održana Međuopćinska smotra Lidrano 2018. za Područje Ivanec

Ivanec – Na smotri Lidrano 2018. za Područje Ivanec, održanoj u Područnoj školi Tina Ujevića u Salinovcu svoje je literarno, novinarsko i scensko stvaralaštvo predstavilo 89 učenika koje je na stvaranje u ta tri izraza potaklo 20 mentorica.

Na početku Smotre nazočnima se obratio ravnatelj škole domaćina, Damir Jagić, napomenuvši kako je na ovogodišnji Lidrano pristiglo 36 literarnih radova, 6 samostalnih novinarskih radova, 7 pojedinačnih scenskih i 6 skupnih scenskih radova.

Pohvalio je trud učenika i mentora naglasivši kako je riječ o smotri te poželio uspjeh svima.

Područje Ivanca poznato je po razvijenom dramsko scenskom radu pa su i radovi bili redom zanimljivi i razigrani.

Oni koji će zastupati ivanečko područje su Dramske skupine iz Maruševca, Radovana, Višnjice i Ivanca.

Za nastup na županijskoj smotri u pojedinačnoj scenskoj kategoriji izborili su se Andreja Kundija iz Lepoglave, Silvija Radelić iz Maruševca te Simon Kušter i Tin Posavec iz Ivanca.

Svojim literarnim radovima na županijsku smotru plasirali su se Anja Brežnjak iz Margečana (Radovan), Amanda Bunčić i Ivan Vusić iz Kamenice, Borna Krog iz Maruševca, Kristina Jurić iz Bednje, Tea Komes i Pavla Ribić iz Ivanca te Iva Pofuk iz područne škole u Salinovcu.

Svih šest pristiglih novinarskih radova ide i na županijski nivo. Njihove autorice su Mihaela Šprem i Darija Vusić iz Kamenice te Magdalena Kljunić, Anđela Gladović-Nedić, Ida Pintarić i Anja Mudri iz Klenovnika.

Povezani Članci

Close