192 PolicijaInfo

U SKLADU S NOVIM ODLUKAMA Postupanje policije vezano uz propusnice za kretanje – sporazum Jedinica lokalne samouprave na području Varaždinske županije još uvijek je van snage

Građani i nadalje moraju posjedovati valjane propusnice za kretanje temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, zaključile Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite od 9. travnja 2020. godine, o čemu su obavijestili javnost.

Shodno Odluci o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 8. travnja 2020. godine, jedinice lokalne samouprave dužne su zatražiti od Nacionalnog stožera civilne zaštite, suglasnost za Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite, piše PU varaždinska.

S obzirom na to da od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite nije dobivena suglasnost za spomenuti Sporazum, isti je još uvijek van snage, te policijski službenici Policijske uprave varaždinske postupaju kao i do sada, što znači da građani i nadalje moraju posjedovati valjane propusnice za kretanje temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Tags

Povezani Članci

Close