Obrazovanje

U Vinici studenti potpisali Ugovore o stipendijama

Općina Vinica i ove će akademske godine sudjelovati u pokriću dijela troškova studiranja za čak 62. studenata sa svog područja.

Prema Ugovorima o stipendiranju, koje je sa studentima u subotu, 12. studenog 2016. potpisao općinski načelnik Marijan Kostanjevec, općina će sa 250,00 kn mjesečno podupirati studiranje 14 studenata koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, dok 48 studenata koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Puli i Osijeku, ili pak u inozemstvu, može računati na mjesečnu potporu općine Vinica od 400,00 kn.

vinica-studenti

Kako se moglo čuti na potpisivanju Ugovora, iako skromnog proračuna Općina Vinica mnogo izdvaja za mlade, posebice za njihovo obrazovanje. Prošle akademske godine novčano je općina podupirala 43 studenata, a u ovoj njih 62. I iz toga je vidljivo da broj studenata u općini raste. Iako potpora nije velika, ona je usklađena sa proračunom, a bude li “porezna reforma” dozvolila rast proračunskih prihoda, moguće je i povećanje mjesečnih potpora, obećao je studentima načelnik Kostanjevec.

Uz studente i njihove roditelje, te općinskog načelnika, potpisivanju Ugovora o korištenju novčane potpore prisustvovali su i predsjednik Općinskoga Vijeća Vinice Marijan Mihalić te zamjenica načelnika Mirajan Jambriško.

Povezani Članci

Close