InfoIzdvojenoUdruge

UDOMITELJSTVO Radni sastanak predstavnika udruga udomitelja – članova Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece i pravobraniteljice za djecu

Na sastanku su sudjelovale predstavnice Udruge udomitelja "Nada" Ivanec te pravobraniteljici za djecu predstavile aktivnosti udruge, tj. socijalne usluge koja udruga pruža u lokalnoj zajednici

U Zagrebu je održan sastanak predstavnika udruga udomitelja – članova Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece i pravobraniteljice za djecu, gđe. Helence Pirnat Dragičević te savjetnice pravobraniteljice Lidije Petrović.

Članovi Foruma su primljeni u uredu pravobraniteljice gdje su predstavili rad svojih udruga te način na koji djeluju u lokalnoj zajednici pružajući podršku udomljenoj djeci i udomiteljima, kao i Forum na nacionalnoj razini.

Nakon predstavljanja rada udruga razgovaralo se o konkretnim problemima s kojima se udomitelji susreću na terenu, problemima koji pokazuju da najbolji interes djeteta iako mnogo spominjan, nije u centru.

Od neadekvatne podrške udomiteljima i djeci do sustava koji zakazuje i često se ne pridržava zakona i ne radi u najboljem interesu djeteta, te još mnogo faktora koji pokazuju da je nužno poboljšanje kvalitete udomiteljstva i promjena u samom sustavu.

Na sastanku su sudjelovale predstavnice Udruge udomitelja “Nada” Ivanec te pravobraniteljici za djecu predstavile aktivnosti udruge, tj. socijalne usluge koja udruga pruža u lokalnoj zajednici.

Posebno se ponose što su neke od tih usluga prepoznate i kao primjer dobre prakse čiju je važnost prepoznala je i sama pravobraniteljica.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close