HumanostInfoIzdvojenoUdruge

UDOMITELJSTVO Udomiteljske obitelji, članovi kluba mladih, volonteri i djelatnici Udruge udomitelja „Nada“ na 11. Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji u Vukovaru

Tema ovogodišnjeg susreta bila je 'Udruge udomitelja-produžena ruka sustava socijalne skrbi za razvoj kvalitetnog udomiteljstva za djecu'

Vukovar – Udomiteljske obitelji, članovi kluba mladih, volonteri i djelatnici Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec u subotu su u Vukovaru bili dio ’11. Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji’.

Susret udomiteljskih obitelji je događaj koji se s nestrpljenjem iščekuje tijekom cijele godine jer to je prigoda za druženje udomiteljskih obitelji s područja cijele Hrvatske, a posebno za međusobno upoznavanje i druženje djece i mladih.

Podršku susretu dali su brojni značajni dionici, uz gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu, nazočila mu je i ministrica Nada Murganić koja je imala samo riječi hvale za rad udruga udomitelja, te im dala obećanje da će i dalje poticati njihov rad.

Tema ovogodišnjeg susreta bila je ‘Udruge udomitelja-produžena ruka sustava socijalne skrbi za razvoj kvalitetnog udomiteljstva za djecu‘ te su udruge imale priliku predstaviti svoje aktivnosti.

Među njima se posebno istaknula upravo Udruga udomitelja „Nada“ Ivanec koja ima veliki broj socijalnih usluga, a posebnost joj je da one nisu usmjerene samo udomiteljskim obiteljima, nego sve više ka lokalnoj zajednici.

Najveće bogatstvo svakog susreta su upravo djeca i mladi koji su i ovoga puta uživali u međusobnom druženju i zajedničkim aktivnostima, a susret je bio poseban za sudionike jer je održan u Vukovaru – gradu heroju.

Udomiteljske obitelji posjetile su Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru i Ovčaru, mjesto jednog od najvećih ratnih zločina 20. stoljeća, te na taj način odale počast svim žrtvama koje su dale svoj život kako bi danas živjeli u slobodnoj Hrvatskoj.

Susret je organizirao Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, a domaćin mu je bila Udruga udomitelja „Zagrljaj iz Vukovara“.

Foto: Marijan Friščić

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

 

Povezani Članci

Close