InfoUdruge

UDRUGA NADA Obilježen Dan ružičastih majica – film „Sad ti je žao“ u Kinu Ivanec 7. ožujka

Ivanec – Udruga udomitelja Nada je u učionici za pomoć u učenju i obilježila Dan ružičastih majica, program prevencije vršnjačkog nasilja.

Nažalost, vršnjačko nasilje je u porastu i sve je veći društveni problem, najnovija istraživanja pokazuju kako je u Hrvatskoj skoro svako treće dijete žrtva nasilja, a zabrinjavajuća je činjenica da je 80% djece bilo žrtva ili zlostavljač.

Klub mladih Udruge udomitelja „Nada“ je u suradnji sa Gradom Ivanec i Pučkim otvorenim učilištem „Đuro Arnold“ Ivanec povodom Dana ružičastih majica imao u planu prikazati film „Sad ti je žao“, čija je tema vršnjačko nasilje, no zbog iznimno nepovoljnih vremenskih prilika projekcija je odgođen.

Film “Sad ti je žao” bit će prikazan 7. ožujka u 18 sati u Kinu Ivanec za učenike sedmih i osmih razreda OŠ Ivanec.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, a ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi kada je inicijativom školskih kolega na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke.

Povezani Članci

Close