IzdvojenoUdrugeVijesti

UDRUGA TJELESNIH INVALIDA ILO IVANEC Delegati na skupštini prihvatili izvješća o radu u prošloj i plan za ovu godinu – veliki broj aktivnost nije adekvatno popraćen od Gradova i Općina

Ivanec – U nazočnosti 23 delegata, Udruga tjelesnih invalida ILO, Ivanec, održala je u prostoru Udruge umirovljenika, Ivanec, svoju redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu.

Uz delegate, Skupštini su nazočili i gosti iz Udruge invalida Donja Stubica, potom Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, te Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec.

Nakon uvodnog pozdrava i himne, te odavanja počasti umrlim članovima udruge i poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, predsjednik udruge Juraj Putarek predložio je Radno predsjedništvo na čelu s Josipom Brežnjakom, koje je nakon prihvaćanja tog prijedloga nastavilo s vođenjem Skupštine.

Izvještaj o radu udruge u 2018. godini podnio je Juraj Putarek, navevši organizaciju, provedbu i sudjelovanje na brojnim sportskim, rekreativnim susretima sa srodnim i drugim udrugama diljem Hrvatske, pa i Slovenije.

Istaknuo je suradnju s Gradovima Ivancem i Lepoglavom na izradi prilaza i oznaka za osobe s invaliditetom, napomenuvši da se i ostale Općine uključuju u aktivnosti uklanjanju zapreka za osobe s invaliditetom.

A kako to nije realizirano ranije, premda se udruga za to zalaže jedno vrijeme, ostaje da se ostvari suradnja s odgovornima na rješavanju problema s prilazima u zgrade Županijskih ureda u Ivancu te u dvoranu Srednje škole Ivanec.

Putarek je izrazio žaljenje što se skupštini nisu odazvali predstavnici Grada Ivanca i Grada Lepoglave, kao i na izostanak kvalitetnijeg praćenja i vrednovanja rada udruge kroz financijska sredstva koja se, posebice u Ivancu, smanjuju.

Jednako tako, istaknuo je i osjetno smanjenje sredstava iz Općine Bednja, te podatak da Općine Klenovnik i Donja Voća prošle godine nisu financijski pomogle rad Udruge.

„Bez obzira na to, mi ćemo i dalje brinuti o članovima s područja svih Gradova i Općina na kojima djelujemo, no ipak očekujemo da će nas ove godine financijski donirati“, istaknuo je Putarek, istaknuvši kako najbolju suradnju ostvaruju upravo s udrugama čiji su predstavnici nazočili skupštini – Udrugom invalida Donja Stubica, pa Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, te Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec.

Uz izvješće o radu podnio je i Financijsko izvješće, zatim je Marija Smoljak podnijela Izvješće Nadzornog odbora, te je Putarek iznio Plan rada za 2019., nakon čega je uslijedila rasprava o izvješćima, da bi ista bila prihvaćena od strane delegata na Skupštini.

Zatim je u Nadzorni odbor izabrana Đuka Ivanek, te je dopunjen članak 18. Statuta Udruge, koji govori o proširenju područja djelovanja.

Pri kraju skupštine obratili su se gosti, pohvalivši Udrugu tjelesnih invalida ILO Ivanec na tako velikom broju provedenih aktivnosti i kvalitetnoj suradnji među udrugama, uz želju da budu i financijski, i na druge prigodne načine kakve zaslužuje udruga invalidnih osoba, više popraćeni od lokalnih uprava kako bi realizirali plan koji su prihvatili.

Po završetku službenog dijela druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Tags

Povezani Članci

Close