InfoUdruge

Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec osvojila 3. mjesto na 18. festivalu sportske rekreacije osoba sa invaliditetom Hrvatske

Prelog – Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec sudjelovala je na tradicionalnom, 18. festivalu sportske rekreacije osoba sa invaliditetom Hrvatske, koji se u organizaciji društva osoba sa invalidtetom Međimurske županije iz Čakovca održao u dvorani sportsko – rekreacijskom centru u Prelogu.

Ukupno je nastupilo 9 udruga i društava osoba sa invalidtetom iz Hrvatske te jedna udruga invalida iz Murske Sobote iz Slovenije.

Natjecanje se održalo u 8 disciplina: elektronički pikado, viseća kuglana, bacanje loptice u koš, stolni tenis, nabaci krug, vožnji u invalidskim kolicima, šahu i belotu.

Sva su se natjecanja odvijala sjedeći, kako bi svi natjecatelji imali iste uvjete a za ukupni poredak ekipa zbrajale su se sve discipline.

Pobjednik festivala je Društvo distrofičara, cerebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina kojima je pripao i prijelazni pehar dok je 2. mjesto osvojio domaćin, društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Čakovec.

Ivanečka udruga invalida osvojila je 2. mjesto u belotu i 1. mjesto u visećoj kuglani, a u ukupnom poretku zauzela je odlično 3. mjesto.

Domaćin je najbolje pojedince po disciplinama nagradio medaljama, a najbolje ekipe u ukupnom poretku peharima.

Povezani Članci

Close