IzdvojenoUdrugeVijesti

Udruga veterana 7. gardijska brigada Puma organizira obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Varaždin / Škabrnja / Vukovar – Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma i ove godine obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje odlaskom u ta mjesta, koja su u Domovinskom ratu podnijela veliku žrtvu, i koja je srpski agresor gotovo do temelja razrušio, te pobio velik broj njihovih stanovnika i hrvatskih branitelja. Tako će odlazak članova Udruge i ostalih zainteresiranih u Škarbrnju biti 18. studenog u 4 sata, s parkirališta kod Varaždinskog groblja.

Predviđeno je sudjelovanje u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Škabrnje u vremenu od 10 do 14:30 sati, a nakon toga i izlet do Zadra, odakle slijedi povratak u 18 sati, a dolazak u Varaždin predviđen je oko 23 sata.

Polazak za Vukovar je predviđen je za 21. studeni u 1 sat, također s parkirališta kod Varaždinskog groblja. U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, planiran je obilazak Spomen obilježja žrtvama Vukovara, te autentičnih mjesta obrane grada, u pratnji branitelja koji su bili sudionici najslavnije bitke Domoviskog rata.

Ova aktivnost provest će se po prvi puta u organizaciji Udruge Puma, a svi sudionici moći će na originalnim lokacijama čuti svjedočenja o bitci za Vukovar od onih koji su je proživjeli. Povratak u Varaždin predviđen je oko ponoći.

Zainteresirani za odlazak u Škabrnju i Vukovar mogu se javiti Robertu Puji na 095/906 48 24, do 19. studenog.

Povezani Članci

Close