InfoIzdvojenoNašim krajemUdruge

Udruga vinogradara i vinara „Peharček“ Ivanec organizira XXI. ocjenivanje i izložbu vina – uzorci se zaprimaju 20. svibnja u Društvenom domu Lančić-Knapić

Kotizacija za članove udruge Peharček iznosi 80,00 kuna po uzorku dok je za ostale sudionike kotizacija 100,00 kuna po uzorku

Udruga vinogradara i vinara „Peharček“ Ivanec organizira XXI. ocjenivanje i izložbu vina, na koju se pozivaju svi članovi udruge kao i ostali zainteresirani vinogradari.

Prikupljanje uzoraka bit će 20. svibnja (srijeda) 2020. godine u vremenu od 16 do 20 sati u prostorijama društenog doma Lančić-Knapić u Knapiću, te će se uzorci u skladu s pravilom struke pohraniti u rashladne uređaje radi pripreme za organoleptičko ocjenjivanje.

Uzorci se zaprimaju uz prijavni list, isključivo u staklenoj ambalaži, i to 3 boce zapremine od 1 litar ili 4 boce zapremine od 0,75 litara, prema želji vinogradara.

Etiketa proizvođača je dozvoljena s obzirom na to da je dužnost organizacijskog odbora da ispoštuje načelo anonimnosti uzoraka, na način da se uzorak zaprima pod brojem, a komisiji za ocjenjivanje se toči iz boce omotane neprozirnim ubrusom.

Kotizacija za članove udruge Peharček iznosi 80,00 kuna po uzorku dok je za ostale sudionike kotizacija 100,00 kuna po uzorku.

Mole se vinogradari da se prilikom predaje uzoraka ponašaju u skladu s preporukama Nacionalnog Stožera civilne zaštite u cilju preventivnog djelovanja u suzbijanju virusa COVID-19, te da ponesi kemijske olovke kako bi ispunili prijavni list za ocjenjivanje.  

Ocjenjivanje uzoraka održat 22. svibnja (petak) s početkom u 16,00 sati u prostorijama Društvenog doma u Knapiću.

Komisija ocjenjuje vina metodom do 100 bodova, te se boduju izgled, miris, okus, harmonija i opći dojam vina.

Sastav komisije: Davor Hižak, mag. ing. bioprocesnog inž.- enolog -predsjednik,

                             Nikola Vrbanić, ing. agr.i oec,

                             Tomislav Furjan, ing. agr.,

                             Luka Koščak, dipl. ing.enolog,

                             Hrvoje August, dipl. ing.

                             Ivica Sever, ocjenjivač vina-enolog,

                             Stanko Crnko, educirani ocjenjivač vina, vinar.

O podjeli odličja (priznanja i medalje) sudionici ocjenjivanja naknadno će se obavijestiti.

Osobe za kontakt: Ivica Vidoni, predsjednik Organizacijskog odbora, 091/594 6091, Željko Đurin, predsjednik udruge, 098/725-676 .

 

 

 

 

 

Tags

Povezani Članci

Close