IzdvojenoUdrugeVijesti

UDRUGA VETERANA 7. GBR PUMA Predstavljen video spot pjesme „PTSP (Ne dam se)“ autora Dražena Popijača Pupija

Video spotom želi se doprinijeti smanjenju suicida stradalnika koji su pretrpjeli ratne traume

Varaždin – U prostoru Kluba Europa media u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu Udruga veterana 7. gardijska brigada „Puma“ organizirala je promociju video spota „PTSP – (Ne dam se)“ autora Dražena Popijača Pupija.

Video spot je predstavljen medijima, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ministarstvu zdravstva, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata županijske razine te Zboru udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata RH, te liječnicima koji su neposredno uključeni u liječenje PTSP-a kako bi ga mogli koristiti u terapijske svrhe u grupnim terapijama u svim psihijatrijskim odjelima bolnica u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Pjesma je snimljena prije desetak godina u izvedbi samog autora teksta, Dražena Popijača Pupija, koji je član Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i već dvadesetak godina djeluje kao glazbeno scenski umjetnik.

U svom umjetničkom radu orijentirao se na braniteljsku populaciju i autor je mnogih pjesama koje su olakšavale tešku svakodnevnicu branitelja, posebno onih koji boluju od PTSP-a.

Glazbu za pjesmu napisao je Nenad Kumrić Charlie koji ju je i aranžirao, autor i režiser video spota je Ljubomir Kerekeš, direktor fotografije Tin Majnarić, a u spotu uz hrvatske branitelje glumi i hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Draško Zidar.

Ovaj video spot realiziran je uz pomoć donatora, Zlatka Dalića, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, Anđelka Stričaka, saborskog zastupnika, Hrvatske elektroprivrede, Hrvatske radiotelevizije, Grada Varaždina, Općine Martijanec i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Foto: Udruga veterana 7. Gbr ‘Puma’

Na promociji ukratko su se obratili predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „Puma“ Robert Puja, te autor teksta Dražen Popijač Pupi koji je napomenuo:

„Vidjeli smo da spot govori puno o PTSP-u jer ljudi ne znaju o čemu se tu radi. To znamo samo mi koji smo bili u ratu. Nažalost, ljudima je ‘rat’ samo riječ pa ne shvaćaju naš problem. S ovom pjesmom htio sam skrenuti pozornost na problem, ali i da pokušamo napraviti poticaj našim dečkima da se zaustave samoubojstva hrvatskih branitelja.“

Nadalje, krajnje emotivno i s pijetetom prema svima obratio se, u braniteljskim krugovima poznati i cijenjeni dr.sc. Ivan Krpan, dr.med., spec. psihijatrije, koji je prije deset godina pjesmu koristio u grupnim terapijama u Općoj bolnici Varaždin koje su pomogle oboljelima.

Nakon dr.sc. Ivana Krpana, nazočnima se obratila i dr.med. Maja Vincek, voditeljica odjela za Psihijatriju Opće bolnice Varaždin, zatim režiser video spota Ljubomir Kerekeš te pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara.

Na kraju promocije upućena je zahvala donatorima i svima koji su pomogli u realizaciji video spota te su podijeljeni DVD-i s video spotom svima zaslužnima, medijima, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, institucijama koje se bave liječenjem oboljelih hrvatskih branitelja od PTSP-a, nakon čega je promocija nastavljena u ležernom druženju na prigodnom domjenku.

Video spotom želi se doprinijeti smanjenju suicida stradalnika koji su pretrpjeli ratne traume.

Foto: Udruga veterana 7. Gbr ‘Puma’

Tags

Povezani Članci

Close