Vijesti

Udruge: Zlata i srebra za ivanečke vinare i podrumare za vina iz berbe 2015.

Ivanec – Da se podrumari i vinogradari našega kraja iz godine u godinu trude proizvesti što kvalitetnija vina, nije tajna, a da u tome i uspjevaju potvrđuju rezultati nedavnog Ocjenjivanja mladih zadružnih vina, berbe 2015., što ga je tradicionalno proveo Hrvatski poljoprivredni zadružni savez.

Iako je prvobitno zamišljeno kao ocjenjivanje prvenstveno zadružnih vina, ove su godine ocjenjivana i vina drugih pravnih osoba te proizvođača fizičkih osoba.

Tako se se na izložbi u Zagrebu za ocijenjivanje među 51 uzorkom vina našla i vina Poljoprivredne zadruge Ivanec, te desetak vinara iz našega kraja, a za najbolje ocijenjena vina, njihovi proizvođači su jučer u Zagrebu primili i diplome.

Zlatnim vinima, što ujedno označava i državne prvake među vinima ocijenjeni muškat žuti Poljoprivredne zadruge Ivanec, kao i dva vina, sauvignon i silvanac zeleni istaknutog ivanečkog vinara Dragutina Meseca.

Srebrna odličja Poljoprivredna zadruga Ivanec dobila je za prošlogodišnje mlado vino pinot bijeli i rajnski rizling, a istom su medaljama za svoja vina sauvignon nagrađeni  Željko Đurin i Zdravko Hrženjak, dok su srebro za miješane sorte vina dobili Marko Strugar i Dragutin Rogina.

Foto: Ilustracija

Povezani Članci

Close