UdrugeVijesti

UDVDR 16 članova udruge iz županije polazit će seminar Instituta za menadžment – među njima i troje iz Ivanca

Domaćin sastanka bio je Ogranak Novi Marof

Novi Marof – U prostorijama Ogranka Novi Marof svoju je sjednicu proširenog sastava održao Središnji odbor UDVDR Podružnice Varaždinske Županije.

Novoizabrani predsjednik Ogranka Novi Marof Miro Sabolić u ime domaćina pozdravio je nazočne i zaželio dobrodošlicu, na čemu mu je zahvalio predsjednik Podružnice Branko Družinić.

Družinić je podsjetio kako se proteklih osam godina zbog neaktivnosti prijašnjeg vodstva novomarofskog Ogranka nisu provodile nikakve aktivnosti zbog čega je u konačnici i raspušten, a sada očekuje da novo, na čelu sa Sabolićem pokrene programe i projekte.

U radnom dijelu sastanka predsjednik Povjerenstva za dodjelu ordena zaslužnim članovima udruge Slavko Čečura izvijestio kako su u Ured predsjednice poslana tri prijedloga, te se čeka odgovor.

Potom se raspravljalo o edukaciji članova Udruge u Institutu za menadžment – Učilište za poslovno savjetovanje.

Nakon rasprave o ponuđenim uvjetima od strane spomenutog Insituta jednoglasno je odlučeno kako će edukaciju polaziti 16 članova Udruge s područja županije, a za voditelja skupine izabran je županijski dopredsjednik Ljudvek Cikač.

Na dnevni red su došli i 23. sportski susreti dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije, te je potvrđen raniji prijedlog kako će se oni održati 2. lipnja na Sportskom kompleksu u Ključu kod Novog Marofa.

Službeni program započet će u 9 sati ceremonijom svečanog otvaranja u kojoj će se nazočnima obratiti organizatori, gosti i uzvanici, a zaslužnim članovima i donatorima udrugea zaslužnim članovima i donatorima udruge će povodom 22. obljetnice njezina postojanja u Varaždinskoj županiji biti dodijeljene plakete.

Iz Ogranka Ivanec primit će je Damir Kraš.

Uslijedit će odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja, nakon čega će započeti sportska natjecanja.

Članovi udruge natjecat će se u nogometu, šahu, streljaštvu i potezanju užeta, a najbolji u tim sportovima plasirat će se na državne susrete.

Rekreativno će se natjecati na visećoj kuglani, pikadu i belotu, a sukladno željama i afinitetima, hrvatski branitelji moći će se, također rekreativno, okušati i u tradicionalnim seoskim sportovima poput bacanaj potkove i slaganja plužnih kolica.

Isto tako, natjecat će se u kuhanju gulaša, bit će održana prezentacija streličarstva, Martin Lukavski iz Ogranka Ivanec predstaviti svoju numizmatičku zbirku, a prikupljat će se donacije za jednog pripadnika 104. brigade u svrhu poboljšanja životnih uvjeta.

Uslijedila su Izvješća o provedenim projektima po Ograncima, a u završnom je dijelu sastanka utvrđena lista članova udruge koji će ići u posjet Hrvatskom saboru.

Prenešena je informacija kako još uvijek nema službene obavijesti o statusu Programa podnešenih na natječaj Ministarstvu hrvatskih branitelja, te da se očekuje da to skoro bude poznato.

Po završetku sastanka nazočni su razgledali Sportski kompleks Ključ na kojem će se održati Županijski sportski susreti, a potom se uputili u Društveni dom u Ključu gdje ih je dočekao gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

U svojem je obraćanju Jenkač spomenuo kako mu je zadovoljstvo što se Ogranak Novi Marof reaktivirao te da će se i on i grad angažirati da pomognu u realizaciji planiranih programa.

Jenkač je, uz ostalo, također rekao kako su upravo hrvatski branitelji najpozvaniji da mlađe naraštaje uče o povijesti Hrvatske iz devedesetih te da od toga ne smiju odustati, posebice zato jer se ona u zadnje vrijeme sve više iskrivljava.

Uslijedilo je potom zajedničko druženje uz domjenak i razgovor uz neformalnije teme.

Povezani Članci

Close