InfoIzdvojenoUdruge

UDVDR I HVIDRA IVANEC Nezadovoljni prijedlogom uređenja prostora u tzv. braniteljskoj zgradi u Ivancu

Središnji odbor UDVDR Ivanec donio je zaključak da prijedlog HVIDR-e Ivanec podrži u cjelosti

Ivanečki Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održao je svoju 21. sjednicu, ovoga puta u proširenom sastavu.

Naime, uz 11 članova radnih tijela Ogranka, sastanku su kao gosti nazočili još i predsjednik i tajnik Planinarskog kluba Ivanec, Tomislav Friščić i Stjepan Kušteljega, te predsjednik HVIDR-e Ivanec Vjekoslav Špac.

Razlog njihove nazočnosti ‘leži’ u činjenici da su u tijeku organizacijski poslovi vezani uz zajedničke aktivnosti, a jedna od njih je ‘4. memorijalni pohod sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca’.

Njega organiziraju i provode ivanečki dragovoljci i veterani i Planinarski klub Ivanec.

Nakon što je predsjednik planinara Tomislav Friščić rekao da je klubu u interesu da se suradnja s Ogrankom održi i proširi i na druge projekte potvrđeno je kako će se 4. memorijalni pohod održati u nedjelju, 27. svibnja.

U 9 sati će se odati počasti stradalima kod spomen obilježja, a potom će se ići rutom Ivanečke planinarske obilaznice od centra Ivanca do Žganog vina gdje će biti održan prigodni program i druženje. Pohod je otvorenog tipa i mogu mu se pridružiti svi koji to žele.

U analizi provedenih aktivnosti istaknuto je zadovoljstvo organizacijom i provedbom ‘4. dana sjećanja na Josipa Magaša u Prigorcu’, a posebno raduje veliki odaziv, kao i pozitivne reakcije gostiju i sudionika događanja.

Potom se raspravljalo o prostoru u tzv. braniteljskoj zgradi, a vezano uz sastanak u gradu Ivancu na kojemu je prezentiran prijedlog – projekt njegova uređenja.

Vjekoslav Špac upoznao je nazočne kako je HVIDR-a donijela odluku te istu uputila gradu Ivancu, a u njoj stoji da prijedlog nije tehnički prihvatljiv, te da svaka udruga registrirana na ivanečkom području treba imati svoju kancelariju.

Zajednički prostor koristile bi sve udruge, ovisno o potrebama.

Zaključci su to sukladni najavama i obećanjima grada Ivanca prilikom posljednjeg sastanka na tu temu.

Također, istaknuo je Špac, nisu dobiveni precizni odgovori o financiranju prostora, odnosno da li se nešto promijenilo u odnosu na raniji dogovor kako će ih snositi grad Ivanec.

Predsjedništvo HVIDR-e je donijelo odluku da su članovi spremni pomoći u uređenju prostorija sukladno mogućnostima, uglavnom popratnim radovima.

Istaknuto je da je očito kako su neke udruge i pojedinci podatke o projektu dobili ranije, što su neki i sami potvrdili.

Pa će se pitanje zašto se događa da su neki ‘privilegirani’ prilikom dobivanja informacija koje bi trebale biti svima prezentirane u isto vrijeme, postaviti u gradu na narednom sastanku.

Nakon duže rasprave, Središnji odbor UDVDR Ogranak Ivanec donio je zaključak da prijedlog, odnosno odgovor HVIDR-a Ivanec u potpunosti podrži te da on bude zajednički stav obiju udruga, što je i predloženo i od strane HVIDR-e.

Kako se radilo o važnoj temi za braniteljske udruge na sastanak su pozvani i čelnici Hrvatskog časničkog zbora, no oni se nisu odazvali.

U nastavku sjednice u točki vezanoj uz 23. sportske susrete dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije koje će se održati u subotu, 2. lipnja u Ključu kod Novog Marofa, određeni su voditelji po sportskim i rekreativnim dispciplinama.

Tako je voditelj za streljaštvo Damir Kraš, za potezanje užeta i belot Ivica Rudnički, za kuhanje gulaša Mladen Piskač, za nogomet Danijel Posavec, a za viseću kuglanu Zvonimir Grđan.

U sklopu igara svoju će numizmatičku zbirku prikazati član Središnjeg odbora Martin Lukavski.

Nadalje, potvrđena je ranija odluka kako će među 16 članova županijske Podružnice edukaciji u Insitutu za menadžment – Učilište za poslovno savjetovanje polaziti Dražen Geček, Željko Đurin i Ljudvek Cikač, koji je ujedno i voditelj županijskog tima za edukaciju.

Pod točkom Razno iznesena je informacija kako su u pripremi promocije dviju knjiga u organizaciji Ogranka, no o tome će se više znati nakon što se s autorima i nakladnicima usklade detalji.

Po završetku službenog dijela sastanka, uslijedilo je neformalno druženje.

Foto: Dražen Geček
Foto: Dražen Geček

Povezani Članci

Close