IzdvojenoUdrugeVijesti

UDVDR IVANEC Izaslanstvo predsjedništva održalo radni sastanak u župi Ivanec – suradnja na danu sjećanja na Josipa Magaša u Prigorcu i svečanom obilježavanju Dana pobjede u Ivancu

Ove godine u Ivancu nešto opsežnijim programom no inače obilježit će se 5. kolovoz, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Ivanec – Izaslanstvo predsjedništva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec u petak je održalo u župnom uredu Ivanec radni sastanak s župnikom Zoranom Gložinićem.

Teme sastanka bile su usuglašavanja oko programa koje ova braniteljska udruga provodi u sklopu svog opširnog godišnjeg programa. Konkretno, razgovaralo se o obilježavanju dana sjećanja na Josipa Magaša, koji će se zbog Uskrsa održati tjedan dana kasnije no inače – 28. travnja.

Program će se sastojati od jutarnjeg odavanja počasti na Magašovom grobu u Varaždinu, potom od Svete mise u Prigorcu u 11 sati, te poslijepodnevnog, sportsko-memorijalnog dijela s tematskim predavanjem i turnirima u beli i stolnom tenisu.

Isto tako, dogovoreno je da će se ove godine u Ivancu, po prvi puta nešto opsežnijim programom no inače, obilježiti 5. kolovoz, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

U jutarnjim će se satima, nakon odavanja počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, u župnoj crkvi služiti Sveta misa zadušnica, nakon koje će se u prostoru župnog dvora održati tematsko predavanje uz druženje s građanima i prigodni domjenak.

Kako je već ranije najavljeno, uz HVIDR-u Ivanec, s kojom UDVDR Ogranak Ivanec tradicionalno surađuje na dijelu svojih programa, u planu je da se u ovu svečanost uključi i Udruga pčelara Čmalico, Bednja.

Uz ove programe, župa Ivanec i spomenute ivanečke braniteljske udruge surađuju i na Danima obilježavanja sjećanja na Žrtvu Vukovara, koji će se održavati u drugoj polovici studenog, a sastanak na tu temu bit će održan naknadno.

Foto: UDVDR Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close