Našim krajemUdrugeVijesti

UDVDR IVANEC Sjednica Središnjeg odbora održana u obnovljenom prostoru stare škole u Gornjoj Voćí

Sjednica u prekrasno uređenoj školi u Gornjoj Voći realizirana je u suradnji s načelnikom Krunom Jurgecom i Općinom Donja Voća s kojom UDVDR Ogranak Ivanec surađuje na nekim projektima

Gornja Voća – Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec održao je svoju treću ovogodišnju sjednicu u prostoru renovirane stare škole u Gornjoj Voći.

U prvom dijelu sjednice analizirane su provedene aktivnosti u proteklih mjesec dana, od kojih je posebno istaknut projekt “Domovinski rat – Istina o slobodi” u sklopu kojeg su održane četiri tribine / izlaganja u školama Radovan, Kamenica, Svibovec i Bednja.

Po analizi tih predavanja izraženo je veliko zadovoljstvo prijemom u svim školama te kvalitetnom razinom poznavanja tema iz Domovinskog rata učenika škola, kao i činjenicom da su, sudeći po njihovim odgovorima u anketnim listićima, redovno navodili kako su na tribinama saznali dosta novih okolnosti.

S tribinama će se nastaviti kroz godinu, sljedeća je u Donjoj Voći, a kao i do sada, uključivat će se i ostali članovi predsjedništva Ogranka, pa i šire.

Istaknuta je i još jedna dodjela laptopa studentima, u konkretnom slučaju studentici iz Klenovnika, što je već peti koji je u zadnje četiri godine uručen studenticama i studentima s područja djelovanja Ogranka, odnosno s područja bivše Općine Ivanec. Taj projekt provodi humanitarni odjel središnjice udruge u Zagrebu.

Od nadolazećih aktivnosti prva sljedeća je 5. memorijal sjećanja na Josipa Magaša, koji se u suradnji s Udrugom građana Prigorec, te potporu Varaždinske županije u nedjelju održava u Varaždinu i Prigorcu i za koji su, utvrđeno je, napravljene sve pripreme te preostaje samo pričekati događaj.

Isto tako, na dnevnom redu su se našle aktivnosti koje udruga organizira ili suorganizira u svibnju i lipnju, pa su tako dogovorena zaduženja za 5. memorijalni pohod sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelja Grada Ivanca koji se u suradnji s Planinarskim klubom Ivanec održava 26. svibnja.

Također, najavljeno je sudjelovanje na obilježavanju 24. obljetnice operacije Bljesak, koju u Memorijalno-rekreacijskom centru 1. svibnja organizira UDVDR Ogranak Varaždin, kao i sudjelovanje u svim sportsko-rekreativnim disciplinama na 24. sportskim susretima dragovoljaca i veteran Domovinskog rata Varaždinske županije, a koji će se održati početkom lipnja.

Pod točkom razno raspravljalo se o sudjelovanjima na radionicama koje organizira Grad Ivanec, o aktivnostima koje će Ogranak provoditi na području Općine Donja Voća i još nekim temama, nakon čega je sjednica okončana.

Sjednica u prekrasno uređenoj školi u Gornjoj Voći realizirana je u suradnji s načelnikom Krunom Jurgecom i Općinom Donja Voća s kojom UDVDR Ogranak Ivanec surađuje na nekim projektima, a neki će se u skoroj budućnosti realizirati.

Foto: UDVDR Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close