IzdvojenoUdrugeVijesti

UDVDR IVANEC Utvrđen program obilježavanja sjećanja na Vukovar – uz aktivnosti na našem području, ide se i u posjet herojskom gradu

Završna aktivnost bit će posjet Vukovaru 1. ili 8. prosinca, tijekom kojega će se odati počast na mjestima stradavanja u Vukovaru i okolici, a u tijeku su i završni dogovori oko realizacije pomoći nekim tamošnjim socijalnim ustanovama

Ivanec – Veliki broj tema razmatran je na sjednici Središnjeg odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec održanoj u prostoru Tajništva.

U početnom dijelu sjednice analizirane su tako aktivnosti provedene u proteklom jednomjesečnom razdoblju, od kojih je izdvojen odličan nastup nogometnog tima koji je na državnim susretima veterana osvojio titulu vice-prvaka, te pridonio ukupnom plasmanu na 3. mjesto Podružnice Varaždinske županije.

Tim povodom izražena je zahvala Klubu Trnovec Bartolovečki, koji je u svojim prostorima ugostio županijski tim koji se na susretima okitio broncom.

Istaknuti su i pozitivni dojmovi s posjeta Međugorju, kojega je organizirala županijska Podružnica uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, a u kojoj su sudjelovali članovi svih Ogranaka, pa tako i iz ivanečkog.

Nadalje, dežurstvo u tajništvu udruge, Arnoldova 11 u Ivancu, subotom od 9 do 11 sati, pokazao se punim pogotkom, istaknuto je, s obzirom na to da svaki puta dolazi nekoliko branitelja kojima se daju potrebne informacije, pomogne u skladu s mogućnostima, a katkad se s njima popriča i podruži.

Najviše rasprave bilo je na temu obilježavanja sjećanja na Vukovar, koji će se od 17. do 20. studenog održavati pod nazivom “5. dani sjećanja na Vukovar ‘Ni sjene više nema'”.

Manifestacija će započeti u subotu, 17. listopada, u 15:30 sati odavanjem počasti Stjepanu Vusiću na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Kamenici, potom će u 17 sati u župnoj crkvi u Ivancu biti služena sveta misa, a u 18 sati Procesija od crkve do spomen obilježja u Ivancu, gdje će biti zajednička molitva.

U nedjelju će se na svetim misama u Klenovniku i Donjoj Voći također moliti za žrtve Vukovara, a neki će hrvatski branitelji, obitelji poginulih i drugi zainteresirani nazočiti Koloni sjećanja u Vukovaru u nedjelju, kao i komemoraciji žrtvama u Borovu Naselju u ponedjeljak.

U utorak, 20. studenog, u jutarnjim satima najprije će se odati počast poginulim vukovarskim braniteljima Vinku Andrijaniću i Dragutinu Godiniću na groblju u Lepoglavi, a potom Josipu Kapustiću, Tomi Jamboru i Stjepanu Vusiću u Kamenici.

Završna aktivnost bit će posjet Vukovaru 1. ili 8. prosinca, tijekom kojega će se odati počast na mjestima stradavanja u Vukovaru i okolici, a u tijeku su i završni dogovori oko realizacije pomoći nekim tamošnjim socijalnim ustanovama.

Posjet Vukovaru realizirat će se u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, a zainteresirani hrvatski branitelji i njihove obitelji koji žele ići, mogu se javiti svake subote od 9 do 11 sati u tajništvu Ogranka, Đure Arnolda 11, Ivanec.

Nadalje, odlučeno je da će se s kolegama iz HVIDR-a Ivanec bit će krajem studenog održan i 1. pozivni turnir u pikadu, s kojega će prihod ići u humanitarne svrhe.

Od ostalih tema, raspravljalo se o suradnji s Adria Oil i Očnim centrom Ivanec, privrednim subjektima koji članovima Ogranka daju popuste na svoje asortimane, što je još jedan u nizu dokaza koliko se cijeni i poštuje rad udruge.

U završnom dijelu sastanka donesene su odluke o prihvaćanju ponuda za suradnju s nekim društvenim subjektima, udrugama i organizacijama, te će izaslanstvo predsjedništva Ogranka u narednom periodu iste prenijeti podnositeljima prijedloga.

Foto: UDVDR Ivanec

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close