IzdvojenoNašim krajemVijesti

UDVDR MARUŠEVEC Do kraja godine u planu brojne aktivnosti – nastavlja se uređivati spomen obilježje kod dvorca Maruševec

A paralelno s time, u tijeku su pripreme za odlazak članova na državne igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, koje će se održati krajem rujna u Osijeku

Maruševec – Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Maruševec na svojoj je sjednici raspravljao o provedbi plana aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

U svezi s tim, donesena odluka da će se sastanak svih članova održati u srijedu, 30. kolovoza, na kojem će se dogovoriti detalji njihove provedbe.

U planu je tako još jedno uređenje i bojanje spomenika kod dvorca Maruševec prije obilježavanja Dana neovisnosti, kada bi se održalo predavanje i prikazivanje dokumentarnog filma o ulozi mještana Općina Maruševec u Domovinskom ratu u jednom od maruševečkih Mjesnih odbora.

Foto: UDVDR Maruševec

U prigodi obilježavanja sjećanja na herojsku obranu Vukovara u suradnji sa župom Maruševec bit će predslavljena sveta misa zadušnica, a održat će se sastanak s ravnateljom škola o predavanjima učenicima, kao nastavak tradiciju koja traje već četiri godine.

Isto tako, u planu je odlazak u Škabrnju 23. studenog i odavanje počasti žrtvama agresije na to mjesto, te obilazak Pakraca i mjesta stradavanja hrvatskih branitelja i pogibije Juraja Brlenića, gdje se planira ići 28. prosinca.

A paralelno s time, u tijeku su pripreme za odlazak članova na državne igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, koje će se održati krajem rujna u Osijeku.

Detaljnije će se o svemu raspravljati na nadolazećem sastanku članova vodstva Ogranka i članova.

Tags

Povezani Članci

Close