IzdvojenoNašim krajemUdrugeVijesti

UDVDR MARUŠEVEC III Heroji Maruševca – u pet sportskih disciplina natjecali se članovi 18 udruga

Iako rezultati nisu bili u prvom planu, najboljima su uručene prigodne nagrade, te je uslijedilo druženje uz tradicionalni vojnički grah

Druškovec – Povodom Dana Državnosti u Druškovcu je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Maruševec održan III Memorijalni turnir pod nazivom „Heroji Maruševca“.

Svečanost je počela svetom misom u crkvici svetog Roka, a nakon mise KUD Klaruš iz Maruševca izveo je hrvatsku himnu, te je odana počast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima.

Nazočnima se potom obratio predsjednik UDVDR Ogranka Maruševec Tihomir Buden, pa predsjednik Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić, te načelnik općine Maruševec Damir Šprem, koji je manifestaciju proglasio otvorenom.

Nakon otvorenja predstavnici udruga zapalili su svijeće na centralnom križu na groblju u Druškovcu, te je započelo natjecanje u pet disciplina, mali nogomet, sreljaštvo, pikado, belot i viseća kuglana, u kojima su sudjelovale ekipe iz 13 braniteljskih, te 5 ostalih građanskih udruga.

Iako rezultati nisu bili u prvom planu, najboljima su uručene prigodne nagrade, te je uslijedilo druženje uz tradicionalni vojnički grah.

Tijekom manifestacije bile su izložene i ratne fotografije hrvatskih brantelja s područja Općine Maruševec, svoju je numizmatičku zbirku papirnatog i kovanog novca prikazao Martin Lukavski, član predsjedništva UDVDR Ogranka Ivanec i Ivanečkog kluba kolekcionara.

Tags

Povezani Članci

Close