InfoIzdvojenoUdruge

UDVDR MARUŠEVEC Neshvatljivo je da općinska vlast obilježava Dan neovisnosti bez hrvatskih branitelja, koji su dali najveći doprinos u stvaranju Hrvatske

Delegacije svih općina i gradova sa svojim braniteljima zajedno su položili vijence i zapalile svijeće osim u Maruševcu

Maruševec – Povodom obiježavanja Dana neovisnosti, UDVDR Ogranak Maruševec poslao je priopćenje sljedećeg sadržaja:

Delegacije svih općina i gradova sa svojim braniteljima zajedno su položili vijence i zapalile svijeće osim u Maruševcu.

Općinska vlast u Maruševcu sama je 7. listopada položila vijenac poginulim hrvatskim braniteljima, kao da u općini ne postoji udruga branitelja.

Naravno, to svoje polaganje odmah su stavili na razne portale i stranicu općine kako daju poštovanje branitelja, a ni ne znajući da su samo pogoršali stvar. Jer gledajući slike ostalih općina i gradova gdje se polažu vijenci vidljivo je da s čelnicima gradova i općina i branitelji polažu vijence zajedno, osim naših koji sami stoje kraj spomenika ne razmišljajući kakvu sliku šalju.

Kao branitelje i članove udruge taj potez nas je jako iznenadio jer uvijek su govorili kako su ponosni na branitelje i na rad udruge.

Udruga branitelja iz Maruševca jedna je od aktivnijih braniteljskih udruga u županiji, provodi puno aktivnosti (pišu se projekti i programi prema općini i Ministarstvu hrvatskih branitelja, obilaze se grobišta i mjesta stradavanja branitelja, organiziraju prikupljanja hrane za Crveni križ kao i skrbi se za svoje branitelje, snimljen je film o ulozi naših branitelja u Domovinskom ratu te se završava monografija o Hrvatskim braniteljima općine Maruševec)…. Mada oni to sve znaju…

U svibnju je i bio sastanak, kada se načelniku predočio papir s važnim datumima koje bi trebali obilježavati i s tim se složio.

Neshvatljivo je da jedna općina na takav način obilježava jedan jako bitan blagdan bez branitelja koji su, a to svi znaju, dali najveći doprinos u stvaranju države kao i naše općine.

Kao branitelji nismo doživjeli da vlast učini nešto za nas, svaki put moramo tražiti da nam se daju novci da možemo obilježavati blagdane za koje smo mi dali najveći doprinos. Do sada nismo ni jednom pozvani da se s nama razgovara i da se uskladimo što bi bilo najbolje za općinu vezano uz obilježavanje nama kao braniteljima i većini građana naše domovine.

Kao udruga mi smo na sam Dan Neovisnosti s velikom delegacijom, u kojoj je bio i predsjednik vijeća, kao i vijećnici zapali lampione kod crkve i kod bijelog križa za sve poginule i preminule branitelje.

Nakon polaganja imali smo zajednički sastanak članova i osudili takvo ponašanje načelnika gdje smo dobili podršku od predsjednika vijeća“, stoji u priopćenju UDVDR Ogranak Maruševec.

Foto: UDVDR Maruševec

Tags

Povezani Članci

Close