InfoNašim krajemUdruge

UDVDR MARUŠEVEC Obilježavanje 23. obljetnice Vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’ – počast stradalima, izložba i dokumentarni film

Obilježavanje će se održati 5. kolovoza, a započeti u 7:30 sati jutarnjom Svetom misom u crkvi Svetog Jurja, a nakon toga, od 8:30 sati će se na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i polaganjem buketa odati počat stradalima u Domovinskom ratu

Maruševec – UDVDR Ogranak Maruševec nizom aktivnosti obilježit će u nedjelju, 5. kolovoza, 23. obljetnicu Vojno – redrstvene akcije Oluja.

Obilježavanje će započeti u 7:30 sati jutarnjom Svetom misom u crkvi Svetog Jurja, a nakon toga, od 8:30 sati će se na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i polaganjem buketa odati počat stradalima u Domovinskom ratu.

Potom će, s početkom u 8:45 sati, ispred zgrade Općine Maruševec biti otorena izložba ratnih fotografija, a u općinskoj zgradi održati projekcija kratkih dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu i Vojno redarstvenoj akciji Oluja.

Obilježavanje će se nastaviti zajedničkim druženjem.

———————————————————————————————————–

Operacija Oluja bila je velika vojno-redarstvena operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba.

Započela je u ranim jutarnjim satima 4. kolovoza 1995., a do 7. kolovoza oslobođeno je 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.

Poginula su 174 hrvatska branitelja, 1.100 je bilo ranjenih, 3 su zarobljena, a 15 nestalih.

U akciji su, u najvećem dijelu kao pripadnici 104. Brigade HV, 7. Gardijske brigade Puma, SJP Roda, ali i drugih postrojbi, sudjelovali i brojni hrvatski branitelji s područja Općine Maruševec.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close