InfoNašim krajemUdruge

UDVDR MARUŠEVEC U tijeku pripreme za obilježavanje sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, te posjet Pakracu

Bit će obilježeno brojnim događanjima

Maruševec – Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Maruševec održao je svoju redovnu sjednicu na kojoj se raspravljalo o organizaciji i provedbi aktivnosti tijekom studenog.

Tako je dogovoreno da će se u ponedjeljak, 11. studenog, održati sastanak svih članova na kojem će biti određeni zadaci vezani uz obilježavanje sjećanja na žrtvu Vukovara, kao i dogovori oko odlaska u Škabrnju i Pakrac.

Komemorativni program sjećanja na žrtvu Vukovara bit će održan u nedjelju, 17. studenog, kada će se s početkom u 17 sati u maruševečkoj župnoj crkvi služiti sveta misa za sve poginule i nestale u Vukovaru.

Nakon mise održat će se mimohod oko crkve pa do spomen obilježja u Maruševcu, s paljenjem lampiona na stepenicama crkve.

Za ponedjeljak, 18. studenog, u planu je predavanje u osnovnim školama u Maruševcu u 8 sati, te u Druškovcu u 13:30 sati, na temu Vukovara i Domovinskog rata, uz sudjelovanje hrvatskih branitelja koji su bili u srpskim koncentracijskim logorima.

Foto: Ilustracija / Montaža

U sklopu predavanja u Druškovcu bit će predstavljena izložba ratnih fotografija, koja će ostati u školi cijeli tjedan i moći će ju pogledati svi koji žele.

Istog dana, članovi maruševečkog Ogranka UDVDR sudjelovat će na obilježavanju sjećanja na žrtve Vukovara u Varaždinu, gdje će najprije biti služena Sveta misa u crkvi Svetog Josipa na Banfici, a potom se održati Kolona sjećanja Vukovarskom ulicom.

Posjet Škabrnji planiran je 23. studenog, tijekom kojeg će biti odana počast stradalima u tom mjestu Zadarskog zaleđa, a počast sumještaninu Juraju Brleniću i svim stradalima na Pakračko-lipičkom bojištu odat će se 28. prosinca.

Tags

Povezani Članci

Close