InfoNašim krajemUdruge

UDVDR MARUŠEVEC Vukovaru u čast: Služena sveta misa, stradalima se poklonilo i u Koloni sjećanja, a održana i dva predavanja ‘osmašima’ u Maruševcu i Druškovcu

U suradnji s maruševečkom župom i župnikom Krunoslavom Milovcem

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Maruševec je povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara drugu godinu za redom, u suradnji s maruševečkom župom i župnikom Krunoslavom Milovcem, organizirao svetu misu za sve stradale te Kolonu sjećanja s paljenjem lampiona oko crkve.

Ta tužna obljetnica prigodno je obilježena i dvama predavanjima, djeci osmih razreda u Osnovnim školama u Maruševcu i Druškovcu, izložbom ratnih fotografija, te paljenjem svijeća kod Spomen obilježja u Maruševcu.

Predavali su Tihomir Buden, te zatočenici srpskih koncentracijskih logora Slavko Štrlek, Damir Makovec i Stjepan Martinčević. U Osnovnoj školi Maruševec djeca su nakon predavanja pripremila recitaciju o Domovinskom ratu.

Također, sva su djeca na dar su dobila film o hrvatskim braniteljima s područja Općine Maruševec.

Ujedno, delegacija udruge sudjelovala je na misi u crkvi Svetog Josipa, te i koloni sjećanja po Vukovarskoj ulicu u Varaždinu koju je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice varaždinske županije.

Tags

Povezani Članci

Close