InfoUdruge

UDVDR Ogranak Ivanec: 2017. najzahtjevnija godina – planirani program ostvaren sa 130 %

Ivanec –  Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec održao je svoju 11. ovogodišnju sjednicu, na kojoj su glavne teme bile aktivnosti provedene u 2017., utvrđivanje programa za 2018., te pripreme za predstojeći Izvještajni sabor.

U analizi ovogodišnjeg rada istaknuto je kako je iza Ogranka najaktivnija, samim time i najzahtjevnija godina otkako postoji, čemu u prilog idu brojne provedene aktivnosti, na kojima je zamijećen sve veći odaziv, kako samih članova udruge, hrvatskih branitelja, tako i građana šire zajednice.

Da se radi dobro i sistematski razrađeno, te da je udruga prepoznata kao kvalitetna, dokaz je i čak pet odobrenih projekata od Ministarstva hrvatskih branitelja, osjetnija je pomoć Grada Ivanca, kao i ona sponzora i donatora, ali i kroz sve veće uključivanje hrvatskih branitelja.

‘Usprkos nekim sitnijim problemima na koje nsimo mogli utjecati, možemo reći da je plan ispunjen sa 130% ‘ – istaknuto je na sjednici.

Odnosno, gotovo trećina aktivnosti provedena je više nego je to bilo u planu krajem prošle godine, a tek je jedna djelomično provedena, isključivo zbog okolnosti na koje se nije moglo utjecati, no u planu je i za 2018., pa će se uložiti više angažmana ne bi li se naredne godine popravilo.

Program za 2018., utvrđen na jsednici, temeljen je na ovogodišnjim aktivnostima, koje će se provoditi i ubuduće, plus one koje će, kao i tekuće godine, biti utvrđene sukladno potrebama, prije svega, građana i udruga, koje se i dalje javljaju u želji da ostvare suradnju sa UDVDR Ogranak Ivanec.

Što se tiče Izvještajnog sabora, i službeno je donešena odluka kako će se on održati 29. prosinca u 18 sati u Ribičkom domu Ivanec, a članovima udruge, delegatima na Saboru, pozivnice će biti dostavljene osobno, do kraja narednog tjedna.

A prije samoga sabora, još će se jednom sastati predsjedništvo, da se, u slučaju potrebe, usaglase i posljednji organizacijski detalji.

Pod točkom razno raspravljalo se o nedavno donesenom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, te je potvrđena raniji odluka kako će početkom iduće godine članovi Ogranka, ali i ostali hrvatski branitelji, kroz medije, javne tribine, neposredno te na druge načine, biti upoznati sa njegovim odredbama.

Foto: Geček Dražen

Povezani Članci

Close