InfoUdruge

UDVDR Ogranak Ivanec nastavlja s brojnim aktivnostima – slijedeća je sjećanje na Josipa Magaša

Na svojoj redovnoj sjednici okupilo se predsjedništvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec.

U uvodnom je dijelu istaknuto zadovoljstvo suradnjom sa HVIDRA – om Ivanec na organizaciji projekcije filma „Ovčara: Neispričana priča“, koju je u Kinu Ivanec vidjelo preko 120 ljudi, a u čemu su pomogli Grad Ivanec, POU Đuro Arnold Ivanec te Sindikat policije MUP – a RH.

Uz dobar odaziv građana, raduju i naznake kako u zajednici postoji postoji interes za novu projekciju filma.

Od nadolazećih aktivnosti, prva koja će se sprovesti je obilježavanje 25. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Josipa Magaša, koje će se, u suradnji s Magaševom obitelji i Udrugom građana Prigorec, održati u Varaždinu i u u Prigorcu.

U petak, 21. travnja, u 9 sati, Magašu će se odati počast na posljednjem počivalištu na groblju u Varaždinu, a centralno obilježavanje sjećanja bit će u njegovom rodnom Prigorcu, u nedjelju, 23. travnja.

Ujutro će se sumještani i kolege branitelji Magaša prisjetiti na Svetoj misi u Prigorcu, a od 16 sati i tradicionalnom nogometnom utakmicom Prigorca i branitelja.

Nakon toga će se održati 1. Memorijalni stolnoteniski turnir Josip Magaš, koji će se igrati u dvije kategorije, za djecu i za odrasle u mješovitoj konkurenciji, a tri najbolja stolnotenisača bit će nagrađena pokalima.

Od ostalih nadolazećih aktivnosti, najavljena je dodjela prijenosnih računala studentima – djeci hrvatskih branitelja u sklopu projekta „Pomozimo studentima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnog računala“, kojeg provodi Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH na čelu sa gđom Dubravkom Kutleša Herljević.

Od četvero studenata iz Podružnice, kojima će biti dodjeljena prijenosna računala, dvoje su s područja djelovanja ivanečkog Ogranka, po jedan iz Općine Donja Voća i Općine Klenovnik.

Nastavak je to uspješne suradnje sa Podružnicom Varaždinske Županije i Središnjicom udruge u Zagrebu, s ozirom da su prošle godine također dodjeljena dva prijenosna računala Ogranku Ivanec, odnosno po jedno studentici s područja Grada Ivanca i Grada Lepoglave.

Isto tako, najavljen je i posjet Škabrnji i Kninu, kojeg u subotu, 27. svibnja, organizira Podružnica Varaždinske Županije u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, te 3. Memorijalni planinarski pohod sjećanja na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca, koji će se, u suradnji sa Planinarskim klubom Ivanec, održati u nedjelju, 28. svibnja.

Ivanečki će Ogranak, također, sa svojim ekipama sudjelovati na Županijskim susretima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koji će se održati 3. lipnja u Memorijalno – rekreacijskom centru hrvatskih branitelja u Varaždinu.

U završnom dijelu sjednice podržana je inicijativa za suradnjom sa Centrom za socijalni rad Ivanec, te su iznešene glavni zaključci s nedavnog sastanka, a donešena je i odluka kako će UDVDR Ogranak Ivanec i ove godine aktivno sudjelovati na manifestaciji Dani Grada Ivanca 2017.

Povezani Članci

Close