InfoUdruge

UDVDR Ogranak Maruševec obilježio 20. godina djelovanja

Maruševec – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Maruševec nizom aktivnosti obilježio je 20. obljetnicu svoga postojanja.

Članovi udruge, gosti, uzvanici i mještani na početku manifestacije nazočili su Svetoj misi, nakon koje se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju te pucnjevima iz kubura odala počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Na prostoru ispred zgrade Općine Maruševec mogla se razgledati izložba ratnih fotografija i vojnih oznaka, a dio proslave bilo je i prikazivanje dokumentarca o braniteljima s područja općine Maruševec.

Film je sniman tijekom travnja i svibnja, a sadrži razgovore s maruševečkim braniteljima koji su iznosili svoja sjećanja na događanja u Domovinskm ratu.

Nakon službenog dijela, u prostorijama Doma kulture u Čalincu, uz nastup KUD Klaruš, upriličeno je druženje domaćina i gostiju tijekom kojeg su pojedincima i društvima koji podržavaju rad Ogranka Maruševec uručene zahvalnice.

U Domovinskom ratu je sudjelovalo preko 400 mješatana spodručja Općine Maruševec, od čega najveći broj u 2. Ivanečkoj bojni 104. Brigade, a njih četvero dalo je svoj život na oltar Domovine.

Foto: UDVDR Maruševec Facebook

Povezani Članci

Close